Apex Legends’le olan isim benzerliği Apex Construct’ın satışlarını arttırdı

Medyaloji.net » teknoloji » Apex Legends’le olan isim benzerliği Apex Construct’ın satışlarını arttırdı
Apex Legends’le olan isim benzerliği Apex Construct’ın satışlarını arttırdı

Oynaması ücretsiz battle royale oyunu Apex Legends ile isim benzerliği olan Apex Construct‘ın satışlarında artış görüldü.

 Fast Travel Games’in İletişim Yöneticisi’ne göre geçen yıl Steam‘de VR oyunu olarak yayınlanan Apex Construct‘ın geliştiricileri oyunun mağaza sayfasına yapılan ziyaretlerin %4000’den fazla arttığını gördü. Reddit‘te yapılan bir paylaşıma göre oyun son 7 günde (7-14 Şubat) Çin’de 2018’deki tüm satışlardan daha fazlasını sattı.

Apex Legends ve Apex Construct benzer grafiklere sahip ve ikisinin de isimleriyle logoları birbirine benziyor. Aslında iki oyun da içerik bakımından birbirinden çok farklı. Apex Construct hikaye odaklı tek oyunculu bir VR oyunu. Apex Legends ise yalnızca EA Origins’te yayınlanan oynaması ücretsiz bir Battle Royale oyunu.

Diğer yandan Çinli alıcılar bekledikleri gibi çıkmayan oyun nedeniyle Apex Construct için olumsuz eleştiriler yazdılar. Andreas Juliusson’a göre, değerlendirmeler araştırma eksikliğinden kaynaklanıyor, ancak oyuncular aldatılmış gibi hissettiklerini söylüyorlar. Juliusson: “Büyük olasılıkla yanlış satışlar için geri ödeme yapılacak. Ancak şu anda satışlarımız oldukça iyi görünüyor.” dedi ve Steam Topluluk ekibinin şu an konuyu araştırdığını ve büyük yanlış anlaşılmalar yaşandığını belirtti.

Apex Legends şu anda Çin’de yayınlanmadı ancak oynamak isteyenler EA ve Tencent arasında kurulabilecek ortaklığı dört gözle bekliyorlar. Respawn Entertainment’ın gözde oyunu kısa sürede 25 milyondan fazla oyuncuyu bir araya getirerek iyi bir performans sergiledi.

Apex Construct PC ve PS4 için VR oyunu olarak mevcut. Apex Legends ise PS4, Xbox One ve PC platformlarında oynaması ücretsiz bir yapım olarak yer alıyor.

YORUMLAR