Ankutsan'dan virüssavar gıda ambalajı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Ankutsan'dan virüssavar gıda ambalajı!
Ankutsan'dan virüssavar gıda ambalajı!

Ankutsan, virüs savar kağıt geliştirerek, gıda ambalajları üretmeye hazırlanıyor. Ar-Ge'si yapılan ürün Sağlık Bakanlığı'nda onay sürecinde.

Gıda sektörüne oluklu mukavva ambalaj üreten Ankutsan AŞ, pandemi sonrasında başta COVID-19 olmak üzere, üzerinde virüsleri ve bakterileri tutmayan kağıt üretmek için düğmeye bastı. Bakanlık tescilli Ar-Ge merkezi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile gerçekleştirilen çalışma sonrasında geliştirilen sağlık dostu kimyasal, Sağlık Bakanlığı’ndan onay almak için sırada. Süreç tamamlandığında her gün e-ticaret ile evlere girmeden önce balkonlarda bekletilen gıda ambalajlarının, tedirginlik yaratmaması planlanıyor. Ayrıca ihracata gidecek pek çok yaş meyve sebzenin de bu ambalajlarla avantaj yakalaması hedefleniyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Şirketi” listesinde 385’inci olan firma, geçen seneki performansıyla yaklaşık 100 basamak atlayarak bu yıl açıklanacak listede 290’lı sıralarda yer almayı bekliyor. Ankutsan, koronaya rağmen bu yılki büyüme oranının da yüzde 25-30 arasında olacağını öngörüyor.

Gerçekleştirilen video bağlantısı ile Antalya Temsilcimiz Mehmet Kara ile sorularımızı yanıtlayan Ankutsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, geliştirdikleri ürünle ilgili bilgiler verdi.

Çok uzun bir süredir gıda ve bağlı sektörlerin stratejik sektör olduğunun vurgulandığına, ancak yaşanan pandemi ile birlikte bu tespitin hakkının teslim edildiğine dikkat çeken Ankutsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, “Şimdi hedefimiz bakanlık onaylı Ar-Ge merkezimizle sektöre daha büyük katkılarda bulunmak” diye konuştu. Kesgi, “Dijitalleşme, e-ticaret, gıda ambalajlanması, bu ambalajların nasıl daha iyi ve sürdürülebilir hale geleceğiyle ilgili çalışmalarımız vardı. Ancak yaşanan pandemi de yeni bir pencere açtı. COVID-19 gibi virüslerin ve bakterilerin barınamayacağı kağıt geliştiriyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden hocalarımızla bunun üzerinde çalışıyoruz. Üç haftadır çalışmalarımız yoğunlaştı, uygulama yöntemlerini bulduk. Sağlık Bakanlığı’ndan kimyasal ilacın onaylarını alma safh asındayız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR