Anadolu Efes'ten yeni sürdürülebilirlik hedefleri

Medyaloji.net » iş dünyası » Anadolu Efes'ten yeni sürdürülebilirlik hedefleri
Anadolu Efes'ten yeni sürdürülebilirlik hedefleri

Anadolu Efes 2020 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı.

2010 yılından bu yana uluslararası GRI standartlarıyla sürdürülebilirlik yol haritasını kamuoyuyla paylaşan Anadolu Efes, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Anadolu Efes, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova operasyonlarını kapsayan raporda 2020 performansının yanı sıra geleceğe yönelik sürdürülebilirlik hedeflerini de açıkladı.

Karbon ayak izini azaltma hedefindeki şirket, 2030 yılına kadar Türkiye dahil altı ülkedeki operasyonlarında net sıfır karbon salımına ulaşmayı taahhüt etti. Anadolu Efes CEO’su Can Çaka yaptığı açıklamada, atık yönetimi alanında da çalışmaların sürdürüleceğini ve Anadolu Efes’in tüm operasyonlarda sıfır atık bir organizasyon olduğunun belgelendirileceğini belirtti. Enerji verimliliği yatırımlarını da sürdürecek olan şirket, 2030’a kadar elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

Anadolu Efes’in 2030 sürdürülebilirlik hedeflerindeki önemli başlıklardan bir diğeri ise toplumsal cinsiyet eşitliği oldu. Şirketin odağında çalışan politikalarının ve sosyal etkinin önemli yer tuttuğunun altını çizen Çaka, “Gelecek hedeflerimize ulaşmamıza aracı olan en önemli sermayemiz çalışanlarımız. Sürdürülebilir kalkınmanın kadınların iş hayatında güçlenmesine bağlı olduğunun bilincindeyiz ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin bizi daha güçlü kıldığına inanıyoruz. 2030’a kadar kadın çalışan oranımızı yüzde 30’dan yüzde 51’e çıkararak kadınlardan daha fazla güç alan bir şirkete dönüşeceğiz. Diğer yandan ise tarıma, girişimcilik ekosistemine, spora, kültür sanata, yerel kalkınmaya ve kadının güçlenmesine yönelik yatırımlarımızı sürdürecek, sosyal etkimizi artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes aynı zamanda 2023 yılına kadar cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarına fırsat eşitliği sunduğunu da belgeleyecek. Şirket bu kapsamda 2020 yılında Sürdürülebilirlik Akademisi’nin Intertek işbirliğiyle verdiği İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı Türkiye’de hızlı tüketim ürünleri sektöründe almaya hak kazanmış, bu sertifikayla cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit işe eşit ücret politikası uyguladığını tescil ettirmişti.

YORUMLAR
En çok okunan haberler