Anadolu Efes One Team projesine start verdi

Medyaloji.net » spor » Anadolu Efes One Team projesine start verdi
Anadolu Efes One Team projesine start verdi

Aktif Yaşam Derneği ve Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Okulları iş birliğiyle 2020-2021 sezonu projesine start verdi.

10-12 yaş aralığındaki 20 öğrencinin parçası olduğu proje, katılımcıların sağlığını korumak adına dijital ortamda düzenlenecek ve toplamda 8 hafta sürecek. Projenin ana amacı ise “pandemi döneminde hareketsizliğin artması sebebiyle oluşan sorunları önlemede gelişim çağındaki bireylerde fiziksel aktivite alışkanlıklarının kazandırılması” olacak.

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Okulları antrenörleri ve Aktif Yaşam Derneği uzmanlarının görev aldığı projede basketbol bir metafor olarak kullanılarak katılımcıların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulacak.

Projenin elçisi Bryant Dunston olacak

Proje katılımcılarının, eğitmenlerin ve gönüllülerin sağlığını korumak adına dijital ortamda gerçekleştirilen çalışmalarda problem çözme, karar alma, teknoloji bağımlılığından uzak durma, takım çalışması, özgüven ve spor yapma alışkanlığı kazanma gibi konular işlenecek.

Projenin elçiliğini ise Anadolu Efes Spor Kulübü’nün ikinci kaptanı Bryant Dunston üstlenecek. Bryant Dunston, dahil olacağı çalışmalarda hem katılımcılarla birlikte vakit geçirecek hem de onların sorularını yanıtlayacak.

Toplamda 8 hafta sürecek proje, fiziksel aktivite eksikliği ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekecek.

 

YORUMLAR