Alibaba ve Ford ortaklık kurdu

Medyaloji.net » teknoloji » Alibaba ve Ford ortaklık kurdu
Alibaba ve Ford ortaklık kurdu

Alibaba ve Ford, Çin’de otomotiv endüstrisini yeniden şekillendirecek 3 yıllık bir anlaşmaya imza attı. Alibaba ve Ford ortaklığı otomotiv endüstrisinde dijital dönüşümü hareketlendirecek.

Alibaba Group, Ford Motor Company ile otomotiv sektöründeki yeni fırsatları belirlemek için bir anlaşma imzaladı. Ortaklık ile üç yıl boyunca Çin’deki otomotiv endüstrisinde ve diğer küresel pazarlarda yeni hizmetler sunmak için iki şirketin birlikte çalışabileceği alanlar belirlenecek.

Alibaba ve Ford 3 yıllık ortaklık kurdu

Ford, Alibaba’nın Alios, Alibaba Cloud, dijital pazarlama sistemi Alimama ve perakende platformu Tmall’ı kapsayan dört iş birimiyle çalışacaklarını açıkladı. Böylelikle hareketlilik hizmetleri, bağlantı, yapay zeka ve dijital pazarlama da dahil olmak üzere çeşitli alanlara odaklanılacak. Amaç, dağıtım stratejilerini, bulut bağlantısını, çevrim içi perakende pazarlamayı ve bilgi-eğlence hizmetlerini “yeniden tanımlamak” olacak.

Mobil cihazların, endüstrinin ve nesnelerin interneti cihazlarının desteklenmesi amacıyla geliştirilen AliOS bugün Çin’de 400.000’den fazla web bağlantılı otomobile kuruldu. Alibaba 2016’daki Çinli otomobil üreticisi SAIC Motor ile internet araçlarını geliştirmek için ortaklık kurmuştu.

YORUMLAR