Alibaba Çin’in en değerli markası oldu

Medyaloji.net » medya » Alibaba Çin’in en değerli markası oldu
Alibaba Çin’in en değerli markası oldu

Araştırma firması Kantar’ın yaptığı araştırmaya göre, Alibaba 141 milyar dolar değerle Çin’in en değerli markası olmayı başardı.

Markanıın değeri 141 milyar dolar olarak hesaplandı

Perakende devi Alibaba’nın Çin’in en değerli markası olduğu açıklandı. Araştırma firması Kantar’ın yaptığı araştırmaya göre, Alibaba 141 milyar dolar değerle Çin’in en değerli markası olmayı başardı. BrandZ Top 100 Most Valuable Chinese Brands isimli araştırmada Alibaba’nın geçen yıla oranla marka değerini yüzde 59 artırdığı aktarılıyor. Çalışma, Alibaba ilk kez bu listeye 2015’te girmeye başladığını ve o yıldan bu yana değerini yüzde 136 artırdığını ortaya koyuyor.

İlk 100’deki markaların 900 milyar dolara yaklaştı

Kantar araştırması ilk 100’e giren markaların değerinin 889,7 milyar dolar ulaştığını bulguluyor. Bu rakam geçen yıla oranla yüzde 30’luk artış anlamına geliyor. Sıralamada ilk 10’a giren şirketler ve değerleri şu şekilde: Alibaba (141 milyar dolar), Tencent (138,2 milyar dolar), ICBC (40,7 milyar dolar), China Mobile (39,1 milyar dolar), Moutai (36,6 milyar dolar), Huawei (33,2 milyar dolar), Pingan (27 milyar dolar), Baidu (26,7 milyar dolar), China Construction Bank (22,8 milyar dolar) ve JD (21,1 milyar dolar).

Göz önüne alınan ölçütler

Kantar’ın yürüttüğü çalışmada göz önünde bulundurulan ölçütler de belirtiliyor. Buna göre, markanın finansal değerleri ve markadan alışveriş yapan müşterilerin görüşleri dikkate alınıyor. Sıralama için ayrıca markaların Çin’de kurulması, halka açık işlem görmesi veya finansal verilerinin halka açık şekilde paylaşılması gibi ölçütler de bulunuyor.

YORUMLAR