Akademi'den geri adım; Oscar'ın tüm ödülleri canlı yayınlanacak

Medyaloji.net » medya » Akademi'den geri adım; Oscar'ın tüm ödülleri canlı yayınlanacak
Akademi'den geri adım; Oscar'ın tüm ödülleri canlı yayınlanacak

"Tüm Akademi Ödülleri herhangi bir kesinti olmadan her zamanki gibi canlı yayında sahiplerini bulacaktır"

 91. Oscar Ödül Töreni’nde dört ödül kategorisinin canlı yayından çıkarılması kararına Hollywood’dan gelen tepkiler sonucunda, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi geri adım attı.

Dört ödül kategorisinin, program süresini kısaltma ve böylece her geçen yıl azalan seyirci ilgisini artırma amacıyla canlı yayından çıkarılarak özetlenmiş halinin banttan yayınlanacak olmasına, aralarında Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Alejandro G. Inarritu ve Guillermo del Toro gibi ünlü yönetmenlerin ve George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Elizabeth Banks gibi ünlü oyuncuların da olduğu bir grup Hollywood sinemacısı Akademi’ye açık bir mektup yazarak tepki göstermişti.

Tepkiler üzerine geri adım atan Akademi’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Akademi, Oscar Ödül Töreni sunumundan dört kategorinin (‘En iyi görüntü yönetimi’, ‘en iyi kurgu’, ‘en iyi kısa film’ ve ‘en iyi saç/makyaj’) canlı yayın kapsamının dışına alınmasına üyelerin gösterdiği tepkileri dikkate alıyor. Tüm Akademi Ödülleri herhangi bir kesinti olmadan her zamanki gibi canlı yayında sahiplerini bulacaktır. 24 Şubat Pazar günü gerçekleşecek Oscar Ödül Töreni’ni sabırsızlıkla bekliyoruz.”

YORUMLAR