Afet bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlere 10 bin tablet

Medyaloji.net » sosyal sorumluluk » Afet bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlere 10 bin tablet
Afet bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlere 10 bin tablet

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell, 6 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi afet bölgelerindeki öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla tablet dağıtımı için çalışma başlattı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell, yangın ve sel bölgelerinde bulunan öğrenci ve öğretmenler için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Afetlerden zarar gören bölgelerdeki okullarda eğitim gören öğrenci ve öğretmenlere 10 bin adet tablet dağıtılacak.

Tabletler, orman yangınlarında zarar gören Adana, Antalya, Mersin, Osmaniye ve Muğla illerinde genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerler ile selden etkilenen ve aynı şekilde afet bölgesi ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrenci ve öğretmenlere verilecek.

Tabletler, bu haftadan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilerek, öğrenci ve öğretmenlere teslim edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çalışmaya ilişkin şunları kaydetti:

"Milli Eğitim camiamız olarak, son dönemde art arda yaşadığımız iki büyük felaketin yaralarını sarmaya, izlerini silmeye elimizdeki tüm imkanlarla devam ediyoruz. Bu bölgede yaşayan ve 6 Eylül'de okullarıyla kavuşturmak için gerekli çalışmaları yaptığımız evlatlarımız ve öğretmenlerimizin sıkıntılarını çözmek bizim için en öncelikli hedeflerden biri oldu. Buradaki ihtiyaçların tamamını karşıladık. Çocuklarımızın ihtiyaç duyacağı kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak karşılıyoruz. Bunun yanı sıra sel ve yangın felaketinden etkilenen çocuklarımıza ve öğretmenlerimize 10 bin tabletin ulaşması hakkında bir güzel haberi de paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Turkcell bu bölgeye 10 bin adet tablet ulaştıracak. Bu vesile ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Aksu’nun şahsında Turkcell’e yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızın yüz yüze eğitime ve okullarına 6 Eylül'de kavuşabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Gerekli tüm tedbirler alınmış halde, huzur içinde bir yeni eğitim yılına başlamak üzere olduğumuz şu günlerde, başka acıların yaşanmamasını içtenlikle diliyorum."

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Türkiye'nin Turkcell'i olarak her koşulda ülke insanın yanında olduklarının altını çizdi.

Yangın, sel gibi herkesi derinden üzen üst üste doğal felaketler yaşandığını anımsatan Aksu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Yaşanan bu felaketlerin ardından yaralarımızın sarılmasına katkı sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu süreçte okulların açılmasıyla birlikte afet bölgelerinde eğitim görecek geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine bir nebze de olsa destek olmak istedik. Bunun en iyi yolunun da teknolojik destekten geçtiğinin bilinciyle 10 bin tableti, Zeka Gücü, Engelsiz Eğitim gibi birçok eğitim projesini de birlikte yürüttüğümüz Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışlama kararı aldık.

Ümit ediyoruz ki öğrencilerimiz kendilerine sağlanacak bu tabletlerle derslerini yakından takip edecek, ödevlerini ve araştırmalarını kolayca yapabilecek. İstediği her bilgiye anında erişebilecek. Öğretmenlerimiz de tabletler aracılığıyla derslerini rahat bir şekilde anlatabilecek. Bu vesileye böylesine anlamlı bir proje birlikte imza atma şansı sundukları için başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere emeği geçen tüm Bakanlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz."
 

 

 

YORUMLAR