Abonelikler artık e-devletten yapılacak

Medyaloji.net » medya » Abonelikler artık e-devletten yapılacak
Abonelikler artık e-devletten yapılacak

Milyonlarca vatandaşı sevindiren haber Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden geldi. Bugünden itibaren vatandaş elektrik, su, doğalgaz ve telekom aboneliklerini oturduğu yerden yapabilecek.

 Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje sayesinde vatandaş artık abonelik işlemlerini oturduğu yerden yapacak.

Kurulan yeni siseme göre vatandaşlar artık elektrik, su, doğalgaz ve telekom aboneliklerini de e-devlet üzerinden sonlandırabilecek. E-devlet üzerinden işlem yapamayan vatandaşlar ise ilgili noktaya giderek aboneliklerini yapabilecek. Proje ile vatandaşın bürokratik işlemlere takılmadan işini kolayca halletmesi hantal devlet anlayışından giderek uzaklaşması amaçlanıyor.

DİĞER ABONELİKLERDE YAKINDA
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi internet sitesinden yaptığı duyuruda, “Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğalgaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR