Abonelik iptal eden uygulama yaptı

Medyaloji.net » iş dünyası » Abonelik iptal eden uygulama yaptı
Abonelik iptal eden uygulama yaptı

İngiltere’de bir geliştirici, kredi kartıyla yapılan ücretsiz deneme aboneliklerini iptal eden bir uygulama yaparak, kısa sürede on binlerce kullanıcıya ulaşırken, dünyada bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.

Biri bu uygulamaların para çekmesini durdursun
Do Not Pay isimli uygulama kullanıcılarına, Netflix veya Spotify benzeri servislerde ücretsiz deneme hesabı açarken istenilen kredi kartını veriyor.

Bu kartlar sanal ancak sıfır limitli veya çok düşük limitli kartlar oluyor. Ayrıca, kullanıcıya sisteme vermeleri için “sahte” bir e-mail hesabı da sağlıyor. Böylece kullanıcılar asıl e-posta hesabını spam göndericilere teslim etmeden abone olabiliyor.

Ücretsiz denemeyi iptal etmek isteyen kulllanıcının bu aşamadan sonra hiçbir şey yapmasına gerek kalmıyor. Aboneliğine devam etmek isteyen kişi, gerçek bir kredi kartıyla aboneliğin devam ettirebiliyor.

Web servisleri kredi kartının bağlı olduğu kurumu engelleyerek bu uygulamanın çalışmasını durdurabilir ancak geliştirici ülkedeki en büyük banka ile çalıştıklarını ve onların sağladığı sanal kredi kartlarını kullandıklarını hatırlatıyor. Bu da web servislerinin kredi kartlarını “banlamasını” engelliyor. Aksi halde, o bankayla çalışan tüm müşterileri engellemek zorunda kalıyorlar.

Yeni hizmete giren uygulama şimdiden 10 binden fazla kullanıcıya ulaşmış durumda ve bu uygulama modelinin diğer ülkelerde de yansıma bulması kaçınılmaz görünüyor. Öyle anlaşılıyor ki, internetten aboneliğin kaçınılmaz bir gerçek olduğu çağda yakında hepimizin telefonlarında bir “do not pay” uygulaması bulunacak.

YORUMLAR
En çok okunan haberler