80'lere damga vuran sanatçı hayatını kaybetti

Medyaloji.net » medya » 80'lere damga vuran sanatçı hayatını kaybetti
80'lere damga vuran sanatçı hayatını kaybetti

Şarkılarıyla çok sayıda müzik ödülüne layık görülen, albümleri en çok satanlar arasına giren, özellikle 80'li yıllara damga vuran şarkılara imza atan sanatçı hayatını kaybetti.

Amerikalı country ve country pop şarkıcısı Kenny Rogers hayatını kaybetti. 81 yaşında hayata veda eden Kenny Rogers 65 albümüyle çok sayıda müzik ödülüne layık görülüp albümleriyle en çok satanlar arasına girdi. Kenny Rogers şarkılarıyla 80'li yıllara damga vurdu.

Kennt Rogers kimdir?

Kenneth Ray "Kenny" Rogers (d. 21 Ağustos 1938, Houston, Teksas, ABD) Amerikalı country ve country pop şarkıcısı, müzik yazarı ve aktör. 1958 yılından beri müzik çalışmalarına devam etmektedir. 1977 yılından beri, başta Grammy olmak üzere birçok kez müzik ödüllerine layık görülmüştür. Grammy dışında aldığı müzik ödüllerine örnek olarak Academy of Country Music, Country Music Association, American Music ve CMT Music ödülleri gösterilebilir.

Kenny Rogers günümüze kadar toplam 65 albüm çıkartmıştır ve albümleri bugüne kadar 100 milyondan fazla satmıştır, tüm zamanların albümleri en çok satan sanatçıları sıralamasında 8. sırada gelmektedir.

YORUMLAR