5G ve Nesnelerin İnterneti için SiTime ve Bosch'tan ortak çalışma

Medyaloji.net » teknoloji » 5G ve Nesnelerin İnterneti için SiTime ve Bosch'tan ortak çalışma
5G ve Nesnelerin İnterneti için SiTime ve Bosch'tan ortak çalışma

Bosch ve önde gelen MEMS (Mikro elektro-mekanik sistemler) zamanlama sağlayıcısı SiTime Corporation, MEMS zamanlayıcısındaki yenilikleri hızlandırmak için stratejik bir teknoloji ortaklığı duyurdu.

MEMS rezonatörleri, 5G, IoT ve otomotiv elektroniğinin kalbidir ve 5G’nin daha yüksek hıza, IoT cihazlarının daha uzun pil ömrüne ve otomotivde sürücü destek sistemlerinin güvenilirliğinin artmasına olanak tanır.

Bosch, SiTime için bu rezonatörleri üretmek ve yüksek hacim kapasitesinin kullanılabilirliğini sağlamak üzere MEMS üretimindeki uzmanlığını kullanacak.

Cep telefonlarının, yüksek hızlı trenlerin ya da borsaların bir ortak noktası hepsinin anı yakalamak zorunda olmasıdır. Bu ise milyonlarca telekom ve tüketici elektroniği ürünlerinde bulunan hassas MEMS zamanlayıcısı sayesinde mümkün olmaktadır.

Bosch Otomotiv Elektroniği Başkan Yardımcısı Jens Fabrowsky, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yeni, yüksek bant genişliğine sahip 5G, IoT ve sürücü destek sistemlerinin başarılı bir şekilde çalışabilmesi için kararlı, güvenilir MEMS zamanlama cihazları gereklidir. Hassas bir biçimde zamanlamaya uyulmadan, yeni nesil sistemlerin faydaları ve fırsatları kullanılamaz. Bosch’un MEMS liderliği ile SiTime’nin çığır açan MEMS zamanlama teknolojisi sayesinde 5G, IoT ve otomotiv uygulamalarında benzersiz yeni özellikleri ve kritik servisleri mümkün kılacak” dedi.

1995 yılından beri MEMS sensörü segmentinde yer alan Bosch, bugüne kadar 9,5 milyardan fazla MEMS sensörü sattı. Şirket, MEMS teknolojisinin arkasındaki üretim sürecini neredeyse 25 yıl önce geliştirdi. Dünya genelinde akıllı telefonların yarısından fazlasında bir Bosch MEMS sensörü bulunuyor. 

YORUMLAR