3D yazıcılar büyük nesneler basabilecek

Medyaloji.net » teknoloji » 3D yazıcılar büyük nesneler basabilecek
3D yazıcılar büyük nesneler basabilecek

ABD'den bilim insanları, 3D yazıcılara yönelik önemli geliştirme çalışmaları yapıyor. 3D yazıcılar büyük nesneler basma basabilecek düzeye geliyor.

3D yazıcılar büyük nesneler basmak için kullanılacak
3D yazıcılar günümüzde yaygın bir şekilde kullanılsa da daha çok prototip üretiminde kullanılıyor. Bu nedenle büyük nesnelerin basılmasında pek de verimli bir yöntem olarak kullanılamıyor.

Her ne kadar ev basabilecek kadar büyük 3D yazıcılar buluna da bunlar çok ciddi maliyetlere sahip. ABD’de Kaliforniya c Üniversitesi’nden bilim insanları, 3D yazıcılar için önemli geliştirme çalışmalarına imza attı. Stereolitografi tip baskının kullanıldığı bu yöntemde, reçinenin uçucu bileşenleri polistirene bir köpüğe dönüştürülüyor. BU sayede nesnelerde herhangi bir bozulma yaşanmadan 40 kata kadar baskı boyutu artırılabiliyor.

Geliştiriciler bu 3D yazıcıların özellikle uzay istasyonlarında yaşam alanlarını genişletmek için kullanılabileceğini söylüyor. Büyük nesnelerin bastırılmasını mümkün hale getirecek yöntem, geliştirme çalışmalarının ardından 3D yazıcılarda yaygın bir şekilde kullanılabilir. Ancak bu süreç kısmen de olsa uzun sürebilir.

YORUMLAR