2019’da girişimciliğin odağında sağlık teknolojileri bulunacak

Medyaloji.net » teknoloji » 2019’da girişimciliğin odağında sağlık teknolojileri bulunacak
2019’da girişimciliğin odağında sağlık teknolojileri bulunacak

Son yıllarda girişim anlamında önemli adımların atıldığı Türkiye’de yeni yılda sağlık teknolojileri “Life Science Startups” alanında yapılan yatırımlar ivme kazanacak.

Keiretsu Forum Türkiye’nin Genel Müdürü Esra Talu konu hakkında yaptığı açıklamada, “Sağlık konusunda büyük ölçekli kurumsal şirketlerin sağlık teknolojisi girişimleri ile hem yatırım hem de işbirliği konusunda artan şekilde ilgileri var. Türkiye’deki sağlık teknolojisi girişimleri hem sayı hem de kalite olarak her geçen yıl sürekli gelişiyor” şeklinde konuştu.

Sağlık teknolojileriyle beraber, seyahat girişimleri de artacak
Bununla birlikte seyahat alanında girişimlerin “Travel Startups” ile bir diğer trend olacağını dile getiren Talu, yapay zeka tarafında ise girişimlerinin teknoloji geliştirme tarafı ile değil ‘ürün-pazar uyumu’ tarafında ciddi başarılar sağlanması durumunda yükselişini sürdüreceğini kaydetti.

Girişim alanında bunlar olurken bir diğer taraf olan yatırımcı tarafında da önemli değişimler söz konusu. Öngörülere göre, 2019 yılında melek yatırımcılık alanında yatırımcı kurumlar arasında “ortak yatırım” (co-investment) ve “tamamlayıcı yatırım” gibi finansal işbirliği modellerinin daha da artacak.

2019 yılında girişimcilik ekosistemi hakkında da bilgi veren Esra Talu, girişimcilerin zor geçeceği öngörülen 2019’da odağını yerel pazardan uluslararası pazara çevirmesinin önemine dikkat çekti.

YORUMLAR