1. Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları başladı.

Medyaloji.net » ödül/başarı » 1. Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları başladı.
1. Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları başladı.

Ödül töreni, Oğuz Atay'ın doğum günü olan 12 Ekim 2021'de İnebolu'da gerçekleştirilecek.

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından birincisi düzenlenen Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları başladı. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlendi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Oğuz Atay’ın her ölüm yıl dönümünde ilçede anıldığı belirtilerek, “Bu yıl da doğduğu kent İnebolu’da Oğuz Atay’ı, adına düzenlediğimiz öykü ödülü ile anmak istedik. Bu nedenle Oğuz Atay Öykü Ödülü düzenliyoruz. Amacımız Oğuz Atay’ın öykücü kimliğine dikkat çekmek, anmak olduğu kadar edebiyatımıza yeni eserler kazandırmaktır. Aynı zamanda yazmayı seven ve bunu kendilerine iş edinenlere de ortam yaratmak” ifadeleri kullanıldı.

"Öykü ödülünde sınırlama koymadık. Konu serbest. Her yaştan herkes katılabilir. Ödüllerimiz tek kategoride olup ilk üçe ödül verilecektir. Ödül olarak plaket ve Oğuz Atay kitap seti verilecektir. Ayrıca ödül alan ilk üç öykü ile yayınlanmaya değer görülen öykülerle bir anı kitap bastırılacak ve dereceye girenlere onar adet verilecektir. Yazmayı sevenleri Oğuz Atay Öykü Yarışması’na katılmaya davet ediyoruz.”

Yarışmayı kazananlar 1 Ekim 2021 tarihinde açıklanacak. Ödül töreni, Oğuz Atay’ın doğum günü olan 12 Ekim 2021’de İnebolu’da gerçekleştirilecek. Ödül alan yazarlar İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından konuk edilecek.

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler