1 milyon yerli yazılımcı projesi başlatılıyor...

Medyaloji.net » teknoloji » 1 milyon yerli yazılımcı projesi başlatılıyor...
1 milyon yerli yazılımcı projesi başlatılıyor...

OSTİM Teknik Üniversitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen "1 milyon yerli yazılımcı" projesi için OTÜSEM'in hazırladığı programlarla yazılımcı yetiştirecek.

OSTİM Teknik Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen "1 milyon yerli yazılımcı" projesine bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezinin (OTÜSEM) hazırladığı program çerçevesinde yetiştirdiği yazılımcılarla katkı sağlayacak.

OTÜSEM Müdürü Hakan Ünsal, kuruluşlarının "Uygulamalı Dijital Uzmanlık Programı"yla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Söz konusu programla yazılımcı olmak isteyen bir kişiye algoritmik düşünceden veri tabanı yönetimine, bilgi güvenliğinden dijital dönüşüme kadar ihtiyaç duyacağı tüm eğitimlere modüler bir şekilde ulaşabilme imkanı sunduklarını söyledi.

Ünsal, programa katılan kursiyerlere rehberlik hizmeti vererek, bu kişilerin edinmek istedikleri meslek ve ilerlemek istedikleri alanlarla ilgili doğru donanım ve yetkinliklere sahip olmalarını sağladıklarını dile getirdi.

YORUMLAR