Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
09.08.2018 / 12:14

Neslihan KABAOĞLU

THY’den Lego’lu reklam…

Türk Hava Yolları (THY), yeni reklam filminde Lego figürleriyle çalıştı. Dünyaca ünlü Lego figürlerinin rol aldığı filmde, yolcuların uyması gereken kurallar, eğlenceli bir dille anlatıldı.

THY’nin Warner Bros ve Lego ile birlikte hazırlanan reklamı, yaklaşık 4 dakikalık ve filmin İngilizce-Türkçe versiyonu var.

Uçaklarda pek de ilgi çekmeyen emniyet kuralları anlatımının, böyle eğlenceli şekle dönüştürülmesi, başarılı olmuş. Açıkçası ben izlerken çok eğleniyorum.

Devasa bir Lego prodüksiyonu…

Tüm karakterlerin ve materyallerin Lego olduğu filmin hayata geçirilmesinde 2 konsept artist, 3 layout artist, 7 animatör ve 4 ışık teknisyeninden oluşan 16 kişilik bir prodüksiyon ekibi görev almış. 950 günden uzun süren çalışmalarda uzmanlar, sahneleri hayata geçirebilmek için yaklaşık 3 milyon LEGO parçası kullanmış.

Sosyal medya yansıması …

1 Ağustos’ta Dijital Medya’da yayınlanmaya başlayan, THY’nin yeni reklamı, televizyon kanallarında yayınlanmıyor.
Sosyal medya mecrasını tercih eden marka, Sosyal medya kullanıcılarından da beğeni toplamış görünüyor.

MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya çözümü Digilup sonuçlarına göre; reklamın yayınlanmasıyla birlikte, sosyal medyada 600’e yakın ileti paylaşıldı. En fazla paylaşım, 2 Ağustos saat 14:00-15:00 arasında yapıldı.

Aynı sonuçlara göre, sosyal medya kullanıcılarının olumlu yorumlarını içeren paylaşımlar; 11.800 etkileşim almış ve 30.6M kişiye potansiyel erişim sağlamış.

THY, amaçladığı rakamlara ulaştı mı bilemiyorum. Ama ortaya farklı ve dikkat çekici bir çalışma çıkardığı kesin. Animasyon sevmeyen yolcuları dışında, tepki alacağını da sanmıyorum. Belli ki büyük bütçelerle hazırlanmış bir video, umarım karşılığını alır ve devamı gelir.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar