Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
27.07.2018 / 11:31

Neslihan KABAOĞLU

Kanalların dizi alternatifleri Yarışmalar…

Televizyon izleyicilerinin ve dolayısıyla televizyon kanallarının, en fazla tercih ettiği yapım genellikle yerli diziler oluyor. İhtiras, macera, entrika dolu diziler, sezonda yayınlanırken, yaz aylarında, daha romantik komedi tarzında diziler ekrana geliyor.

Bu yaz, kanallar, yaz dizilerinin yanı sıra farklı formatta yarışmalara da ağırlık verdi. Bazı programlar öne çıkarken bazı programlar geride kaldı. Bunu reyting sonuçlarından da görebiliyoruz.
Peki, bu programlar ne kadar reklam aldı?

En popüler Erkenci Kuş …

MTM Medya Takip Merkezi’nin 16-22 Temmuz tarihleri arasındaki reklam ölçüm sonuçlarına göre, yaz yapımlarının arasında en fazla reklam alan yerli dizi Erkenci Kuş oldu. Gold film’in yapımcılığını yaptığı ve başrollerinde Demet Özdemir ve Can Yaman’ın olduğu Erkenci Kuş dizisinde, zengin&fakir aşkı klişesinin modernize edilmiş hali ekrana geliyor. Reytingleriyle de dikkat çeken dizinin reklamda da öne çıkması, yaz aylarında televizyon başında olan izleyicinin macera aramadığını gösteriyor. İşte dizilerin bu tarihlerde aldığı reklam sayıları:

Yarışmalar da önde…

Televizyon kanallarının, yaz aylarında, dizilere alternatif olarak yayına aldığı yarışmalar, bu yaz öne çıktı. Ünlü isimlerle hazırlanan bu yapımlar arasında, en fazla reklam alan yarışma, Emre Karayel’in sunuculuğunu üstlendiği, Çarkıfelek oldu.
Sezonda ekrana gelen ve yaz döneminde de yeni bölümleriyle yayınlanmaya devam eden bilgi yarışmaları, en fazla reklam alan programlar arasına girdi.
Daha önce farklı kişilerle hazırlanan ve aşina olduğumuz format, bu yıl iki kanalda yayınlanıyor. Fox TV’de yayınlanan İlk Buluşma hala ekrandayken, benzer format Tv8’de Enis Arıkan ve Şahin Irmak sunumuyla, Benimle Oynama ismiyle yayınlanıyor. Benimle Oynama programı, en fazla reklam alanlar sıralamasında, 6. Sırada.
Kanal D’nin iddialı yapımı, Eser Yenenler’in sunduğu Şöhret Kafası ise listenin 7. Sırasında.

Dizilerin yanısıra televizyon kanallarının farklı formatları izleyiciyle buluşturması, olumlu sonuçlar getirebiliyor. En azından yaz dönemini evde geçiren izleyici kitlesi için önemli bir eğlence alternatifi. Umarım reklam sayıları da tv kanallarını mutlu ediyordur.

https://twitter.com/Neslihan_Kbgl
n.kabaoglu@medyaloji.net

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar