Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
25.01.2019 / 15:07

Neslihan KABAOĞLU

İddialı reklam çıkışları.…

Ocak ayının sonlarına yaklaşılmasıyla, yeni reklam filmleri ardı ardına gelmeye başladı. Kanallar artık rutin reklam yayınlarına geri dönüyor, en çok reklam alan yerli diziler de yeni bölümleriyle ekrana gelmeye başlıyor.
Elbette, reklam filmlerinin dikkat çekmesinin bir yolu markanın ünlülerle çalışması oluyor. Son günlerde yayına giren ve ünlü isimlerle çalışmayı tercih eden 3 markanın reklamını inceledim bu hafta.
 
Hangi marka, hangi ünlü ile çalışmış ve reklam filmini izleyenler, bu filmlerle ilgili sosyal medyada ne konuşmuş?
 
Cif kampanyasına Mehmet Aslantuğ da eklendi…
 
Cif, ev işlerinin sadece kadının yapması gereken bir iş olmadığını hatırlatmak için, bir süre önce, Arzum Onan ile reklam kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyaya erkeklerin de destek olması gerektiğini o dönemdeki yazımda paylaşmıştım. (https://www.medyaloji.net/makale/ciften-toplumsal-cinsiyet-esitligine-katki_6658.html)
 
Cif ile aynı fikirde olmalıyız ki yeni reklam filminde Mehmet Aslantuğ’u da izliyoruz. “Güle Güle Kirler Merhaba Güzellik” sloganıyla yayınlanan filmde, genelde gözlerden uzak olmayı tercih eden çiftin, evde eğlenerek temizlik yapması ekrana geliyor.
 
Kampanyanın yeni filmi, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok beğenildi. Son 1 haftada yapılan tüm paylaşımlar pozitif yorum içerdi. Mullenlowe Istanbul reklam ajansının hazırladığı filmi izlemek için tıklayın: https://www.youtube.com/watch?v=u_btQB9Go74
 
Feyyaz Duman’dan mutfak desteği…
 
Cif’ten sonra, Finish de ev işlerinde erkeğin de yeri olduğunun altını çizdi. Finish’in Kadın dizisi ile birlikte başlattığı reklam kampanyasının yeni filmi, bu konseptte yayınlandı.
 
Kadın dizisinde oynadığı, Arif karakteriyle popülerliğini arttıran Feyyaz Duman, Finish’in yeni reklamında nasıl Finish kullanmaya başladığını anlatıyor.
Digilup’un haftalık erkek oyuncular listesinde 1. Sırada yer alan Feyyaz Duman’ı hayranları reklam çalışmasında da yalnız bırakmadı ve bu reklamla da sosyal medyada oldukça fazla konuşuldu.
 

 
Hadise yine reklamda…
 
Her dönem bir markanın reklamında izlediğimiz Hadise, yeni bir marka ile anlaştı; ABC Mobilya. Hadise’nin hayranları, ünlü şarkıcıyla bir platformda daha karşılaştıkları için mutlu. Ama bunun yanında, kendisinden; konser, albüm, imza günü bekleyenler de var.
Reklam 23 Ocak Çarşamba günü televizyonlardan ve markanın bazı sosyal medya kanallarından yayınlanmaya başladı. Yayınlanması itibariyle de sosyal medyada yorumlar aldı.
 
ABC Mobilya’nın Hadise ile çalıştığı yeni reklam filmi, MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya çözümü Digilup sonuçlarına göre, sosyal medyada 70 iletiye konu oldu. 70 ileti, 899 etkileşim aldı ve 120 bin kişiye potansiyel erişim sağladı. Paylaşımların; 50’si nötr ve 11’i pozitif olurken, 8’i negatif yorumlar içerdi.
 
ABC Mobilya’nın yeni reklam filmini izleyenler; Hadise’nin mobilyaları silik bıraktığı, markanın önüne geçtiği gibi yorumlar yaptı.
 
Sadece Hadise olduğu için reklamı beğenenler olduğu gibi; lüks yaşamıyla öne çıkan birinin, pek ismi duyulmamış bir markanın reklamında rol almasını inandırıcı bulmayanlar da oldu.

Sosyal medya yansımaları…
 
Bence ünlü isimler, kariyerlerinin bir noktasından sonra, anlaştığı markalara özen göstermeli. Açıkçası, bazı tercihlerle karizma birden yerle bir olabiliyor veya popülerlik birden birkaç level atlayabiliyor.
 
Bu hafta yayına giren 3 reklam filminin sosyal medya yansıma sonuçlarında Finish önde, bakalım önümüzdeki günlerdeki reklam kampanyalarında neler izleyeceğiz ve filmler sosyal medyada nasıl konuşulacak?

Marka

Kampanya Hashtagi

Marka Yüzü

İleti Sayısı

Finish

#MutfaktaBirlikte

Feyyaz Duman

1.020

Cif

#MerhabaGüzellik

Arzum Onan &Mehmet Aslantuğ

175

ABC Mobilya

#ŞovBaşlıyor

Hadise

100

MTM Medya Takip Merkezi Sosyal Medya Ölçümleme Sistemi Digilup’tan alınan son 1 haftalık Twitter verileridir.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar