Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
04.01.2019 / 16:37

Neslihan KABAOĞLU

Google nostalji büyüsünü teknolojisiyle buluşturdu.…

90’lı yılların ilgi gören filmi Evde Tek Başına, benim yaşlarımdaki birçok kişinin keyifle izlediği bir yapım idi.

Film, yılbaşı gecesi, evde tek başına kalan ve evi soymaya çalışan hırsızlarla mücadele eden, sevimli ve zeki bir çocuğun maceralarını anlatıyordu.

Filmin başrol karakteri Kevin McCallister rolünü başarıyla canlandıran Macaulay Culkin, bu başarısıyla takdiri toplamıştı.

Culkin gibi teknoloji de değişti…

O zamanlar çocuk yaşta izlediğimiz oyuncu, artık 38 yaşında. Bu sefer aynı konseptte, Google reklamı için kamera karşısına geçti.

28 yıl sonra, Macaulay Culkin, bir yılbaşı akşamı yine evde tek başına ve yine evi soymak isteyen hırsızlar var. Ancak, Google Assistant sayesinde, gününü kolaylıkla tamamlıyor. Hatta hem kolay hem güvenli bir yılbaşı gecesi...

Google iyi bir reklam çalışması yapmış. Özellikle, geçmiş yıllardaki şartları iyi bilen ve günümüzün teknolojilerine ayak uydurmaya çalışan bir nesil için çok dikkat çekici.

Evde Tek Başına kurgusunun, Google Assistant ile hazırlanan reklam filmini:



Bu konseptte bir önerim var…

Yıllar önce izlediğimiz bir film daha olmuştu, Bak Şu Konuşana. John Travolta ve Kirstie Alley’in başrolünü paylaştığı filmde, bebek tıpkı yetişkinler gibi konuşuyor ama yetişkinler tarafından duyulamıyordu.

O günden bu yana dünyada öyle gelişmeler oldu, teknoloji öyle gelişti ki çoğu detaya şaşırmıyoruz bile. Bak Şu Konuşana filminden esinlenip, ses tanıma/yüz tanıma teknolojisini ön plana çıkaran bir reklam filmi hazırlanabilir. Reklam tabi ki teknolojik bir markadan gelmeli.

Her ne kadar teknolojik gelişim, dünyada birçok algıyı değiştirse de geçmişten izler yakalamak, başarılı sonuçlar getirebiliyor. Teknolojinin getirilerini kullanma yeteneğiyle tanınan marka Google, bunu fark etmiş olacak ki böyle bir adım atmış. Bakalım diğer teknoloji şirketlerinden neler gelecek?

https://twitter.com/Neslihan_Kbgl

 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Gerçekliği görme yeteneğini yitiriyor muyuz?
Tüm Yazarlar