Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
23.11.2018 / 11:39

Neslihan KABAOĞLU

Garanti müşterileriyle reklamda.…

Garanti Bankası, teknolojik gelişimlerini, reklam kampanyalarıyla duyurmaya devam ediyor. Engin Günaydın ve Dilan Çiçek Deniz ile çektiği reklam filmlerinin son versiyonu, geçtiğimiz hafta yayınlandı.

Garanti Bankası’nın, aldığı bir ödülü duyurmak üzere hazırladığı reklam filminde, ünlü oyunculara, bankanın müşterileri ve çalışanları da eşlik etti.

Bu farklı katılımcılarla hazırlanan reklam filminde, Garanti Cep’in, Stevie Awards’dan Gold Stevie ödülü alarak, 2018’de Avrupa’nın en iyi mobil bankacılık uygulaması seçildiği duyuruldu. Garanti de bu reklamda adeta, ödülü müşteri ve çalışanlarıyla birlikte almış olduğunu vurguladı. Bence, Garanti’ye “katkıda bulunanları” onure eden bir davranış olmuş.
 
Reklamı izlemek için Tıklayın
 
Yeni reklamda Ayşen Gruda var…

aranti’nin, Engin Günaydın ve Dilan Çiçek Deniz ile sürdürdüğü bu reklam kampanyalarını seviyorum. Özellikle Engin Günaydın’ın performansı ve Dilan Çiçek Deniz’in naif tavrı, reklamların izlenmesini sağlıyor.
 
Bu hafta yayına giren reklamda ise Engin Günaydın’a Ayşen Gruda eşlik ediyor. Emekli maaşına dönük kampanyanın anlatıldığı reklamda, bu sefer Ugi, Engin Günaydın ile annesi rolündeki Ayşen Gruda’nın arasına giriyor. Reklamda, Ayşen Gruda oğluna “yatay zeka” benzetmesi yaparak, Ugi’yi dinlemeyi tercih ediyor ve kampanya fırsatlarından yararlanıyor.
 
Türk sinemasından esinlenerek, Engin Günaydın’a “Ayhan” isminin verilmesi gibi, bu reklamda da aynı esinlenmeyle anne karakterine “Nebahat” ismi verilmiş. Açıkçası ben bu reklam dizisinde, Ayşen Gruda’nın da rol almasını başarılı buldum.
 
Alametifarika’nın hazırladığı o reklam:
 
İş Bankası robotuyla da tanıştık…
Yapay Zeka teknolojisini en iyi kullanan ve sunan sektörlerden biri bankacılık iken, bankalar robotlarını tüketiciyle tanıştırmaya devam ediyor.
İş Bankası da yapay zeka temsilcisi robotu Pepper’ı, Mert Fırat aracılığıyla, bizlerle tanıştırdı. Yeni reklamda Pepper; çocukların ilgisini çekmeyi, yetişkinlerin bilgi sahibi olmasını hedefliyor.
 
Garanti Bankası’nın Ugi’si, İş Bankası’nın Pepper’ı ile bakalım finans açısından nerelere varacağız…
 
İşte Medina Turgul DDB reklam ajansının hazırladığı o reklam filmi:
 

 
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar