Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
26.04.2019 / 12:54

Neslihan KABAOĞLU

Finish Söz istiyor…

Dünya, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile önemli bir dönüşüm içinde. Belki bugün yediğimiz bir mahsulü gelecekte yiyemeyecek, bazı hayvanların neslinin tükenmesine tanıklık edeceğiz.
Yaşam koşullarımız gelişiyor ve kolaylaşıyor doğru ama bu, dünyayı hunharca tükettiğimiz gerçeğini değiştirmiyor.
 
Umuyorum, çocuklarımız bizim gibi tüketmeden, yaşadığı ortama ve etrafındaki tüm canlılara daha fazla saygı duyarak yaşar, ekolojik dengeyi bozacak hareketlerde bulunmaz.
 
Tasarruf hayatımızda olmalı…
 
Böyle bir süreçte, hayatımıza yansıtacağımız ufak değişiklikler, aslında geleceğe önemli bir yatırım haline gelebiliyor.
 
Bunlardan biri de günlük yaşantımıza dahil edeceğimiz “tasarruflar”. Elbette “dünyayı biz kurtarmayacağız” ama ben ne yapabilirim gibi bir sorumuz varsa, uzmanlar bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemizi öneriyor.
 
Deterjan markası çağrıda bulundu…
 
Deterjanlar genel olarak, çevreye zarar veren ürünler olarak bilinir. Buna rağmen, en çok kullandığımız ürünlerden biri.
 
Finish ile National Geographic, tüm bu bilgileri birleştirerek yeni bir kampanya başlattı ve çevreye karşı duyarlılık çağrısı yaptı.
 
Çağrı, su tasarrufu üzerine. Çamaşır, bulaşık, hatta arabamızı yıkarken yapacağımız tasarruf ile geleceğe dair bir hatırlatmada bulundu.
 
Detaylar internet sitesinde…
 
Kampanya kapsamında bir internet sitesi hazırlandı: www.yarininsuyu.com
Sitede, kendi su ayak izimizi hesaplayabildiğimiz gibi, hayatımızdaki bazı düzenlemelerle ne kadar su tasarrufu yapabileceğimiz anlatılıyor.
 
Örneğin;
 
- Çamaşırları ön yıkamadan geçirmek, 10 litre su harcanmasına
- Bulaşıkları makineye yerleştirmeden önce sudan geçirmek 57 litre fazladan su harcamaya
- Bir tişört üretmek için harcanan su miktarının 2.700 litre olduğuna
- Bir hamburger üretimi için 2.331 litre su kullanıldığına dair hatırlatmalarda bulunuluyor.
 
 
#Sözver…
 
Bir deterjan markasının böyle bir kampanya hazırlaması biraz tezat gibi gelse de çevreye karşı duyarlılık oluşturan güzel bir sosyal proje olmuş. Üstelik partnerinin National Geographic olması projeyi güçlendirmiş.
 
Kampanyanın sosyal medya ayağında kullanılan #sözver hastagi ile de Finish, tüketicilerinden su tasarrufu üzerine “söz” istiyor.
 
MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi Digilup sonuçlarına göre; #Sözver ile birlikte #25litre #yarınınsuyu gibi hashtaglerle yapılan paylaşımlar 2 bini geçti.
 
Sosyal medya kullanıcıları, pozitif yorumlarıyla, Özge Özpirinçci ve Gökhan Özoğuz’un da yer aldığı, kampanyaya destek verdi.
 
 
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar