Birand'dan çok tartışılacak Öcalan bombası

Medyaloji.net » » Birand'dan çok tartışılacak Öcalan bombası
Birand'dan çok tartışılacak Öcalan bombası

Türkiye'nin kademeli olarak genel bir affa ihtiyacı olduğunu söyleyen Birand, "Bu affın neticesinde de Öcalan serbest bırakılmalı ve Meclis'te bir partinin başında görev yapmalıdır" dedi.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuk olan usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Öcalan hakkındaki sözleri Twitter'da gündem yarattı.
Birand, etnik kimliğini "Asimile olmuş Kürt" olarak tanımlarken anne tarafının Palu'dan gelme Kürt kökenli olduğunu da ekledi. Abdullah Öcalan hakkında da ilginç açıklamalarda bulunan Birand şunları söyledi:

ÖCALAN İLE RÖPORTAJ YAPMAM DİYEN BU İŞİ BIRAKSIN
İmkanım olsa Öcalan'la hemen röportaj yapardım. Bir gazeteci "Öcalan beni çağırıyor röportaja ben yapmıyorum" diyorsa, hemen mesleği bıraksın. Öcalan'la röportaj yapsam neden çıktığını ve neden geldiğini, pazarlık olup olmadığını, bundan sonrasıyla ilgili sorular sorardım.

TÜRKİYE'NİN GENEL AFFA İHTİYACI VAR
Türkiye'nin bir genel affa ihtiyacı var. Genel af olmadan çözüm gelmez. Öcalan 'ı bugünkü hiçbir iktidar önümüzdeki 10 yıl içinde göze alıp adımını atamaz, bir karşılıklı anlaşma olursa olur. Şöyle olursa olur; Karşılıklı ateşkes ilan edilir, ilk adımlar atılır, ilk af çıkar, silaha dokunmamışlar affedilir. Arkasından yönetime gider, en sonunda da Öcalan affedilir. Buna ihtiyaç vardır.

ÖCALAN PARTİ LİDERİ OLUR, MECLİSE GİRER
O zaman Öcalan bir parti lideri olur. Bu demokrasinin gereğidir. Bugün Arafat olmuştur, Şimon Perez olmuştur. Öcalan da terörist, Arafat da terörist. Oda insan öldürdü, Öcalan da öldürdü. Gerçekçi olalım. Öcalan eğer çok gecikilmezse günün birinde meclise de girebilir. Bunu yaparsa ancak Tayyip Erdoğan yapabilir. Ondan güçlü birisini görmüyorum. Bu da 2014-2015'ten sonra olur. Tayip Erdoğan başkanlığı alırsa bu cesareti olur. Ben 2015 sonrasında bekliyorum gelişmeleri.

O SÖZLER TWİTTER'DA GÜNDEM YARATTI

Birand 'ın sözleri Twitter 'da infial yaratırken, Twitter kullanıcıları Birand 'a sert tepki gösterdiler. İşte o mesajlardan bazıları:

Önder Faruk ÜNAL ?@OnderFarukUNAL
Aykırı Sorularda program süresince gördüğüm şu oldu: 'M.Ali BİRAND'ın beyin ölümü beklenenden çok önce gerçekleşmiş... '

Serhat Akıncı@serhatakinci_
M.Ali Birand dün Kûrt olduğunu söyledi. Bugün BDP yi savundu. Yarın PKK'ye katılmasını bekliyoruz.

hikmet alma ?@reberalma
M.Ali Birand Cnn'de: 'Kimse rahatsız olmasın, Öcalan ileride özgürlük savaşçısı olarak anılacak '

ahmet hakan@ahmethc
ne yapıyor bu birand yine?

Mehmet Reisoğlu ?@Mehmet_Reisoglu
Birand tipi gazeteciler bazı servislerin veya pkk sözcüsü dir.

Gökalp ?@GokalpSoycicek
Mehmet Ali Birand ulan senin gibi adaminda habercininde. ocalan milletvekili olsun ne demektir ?

Bu tepkilere Birand'ın da yanıtı gecikmedi. Twitter üzerinden gece yarısı attığı mesajda Birand şöyle yazdı:
"Aykırı sorularda"Apo birgün serbest kalacak, hatta siyaset dahi yapacak, o gün Kürt Sorunu bitecek"dedim diye bana kızmayın.Gerçeği söyledim. "

YORUMLAR