Ziraat Bankası’na Bonds & Loans Turkey East Awards’dan 6 Ödül

Medyaloji.net » iş dünyası » Ziraat Bankası’na Bonds & Loans Turkey East Awards’dan 6 Ödül
Ziraat Bankası’na Bonds & Loans Turkey East Awards’dan  6 Ödül

Ziraat Bankası’na Bonds & Loans Turkey East Awards’dan 6 Ödül alarak büyük bir başarıya imza attı.

Ziraat Bankası’na, "Bonds & Loans Turkey East Awards 2017" kapsamında, finansman sağladığı 4 büyük proje çerçevesinde toplam 6 ödül verildi.

Ziraat Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Banka, "Bonds & Loans Turkey East Awards 2017" kapsamında, Aksa Doğal Gaz Dağıtım AŞ'ye sağlanan kredi ile "Yılın Sendikasyon Kredisi" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Banka, Galataport projesine sağlanan finansman ile "Yılın Altyapı Finansmanı" kategorisinde birincilik ve "Yılın Ulaştırma Projesi Finansmanı" kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'nde de sağladığı finans desteği ile "Yılın Ulaştırma Projesi Finansmanı" alanında birincilik ödülü alan Banka, aynı proje çerçevesinde "Yılın En İyi Proje Finansmanı" kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandı.

Öte yandan, Ziraat Bankası, Kadıncık 1-2 Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirmesi ve 8 HES Refinansman Projesi kapsamında "Yılın Doğal Kaynaklar Finansmanı" kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Proje Finansmanı Grup Başkanı Ayçe Şule Gürleyik, proje kredilerinin 3-4 yıl hatta çok daha uzun vadelerle finansman süreçlerini kapsadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bankalar bu süreçte pek çok öngörülemeyen değişkene göre yatırımcı ile birlikte yeniden planlama yapar, pozisyon alır. Bugün için Ziraat Bankasının 12 milyar dolar kredi kullandırma taahhüdü bulunuyor. Bu taahhüdün henüz sadece 6 milyar dolarının biraz üzerinde bir kısmı yatırımların ilerleme durumuna göre projelere harcanmış durumda. Geçtiğimiz yıl yeni işler açısından ağırlıklı ulaşım ve altyapı projelerinin dikkat çektiği bir yıl oldu. 2017 yılında da Kuzey Marmara Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü de dahil aynı sektörde en az 7 milyar dolar tutarında yatırımın hayata geçirilmesi için çalışıyor olacağız."

YORUMLAR