'Yüzyılın Projesi'ni açıkladı sosyal medya ne tepki verdi?

Medyaloji.net » sosyal medya » 'Yüzyılın Projesi'ni açıkladı sosyal medya ne tepki verdi?
'Yüzyılın Projesi'ni açıkladı sosyal medya ne tepki verdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yüzyılın Projesi' olarak adlandırdığı 'Merkez Türkiye Projesi'ni İstanbul'da açıkladı.

Dünyada ticaret yollarını birbirine bağlayan 4. proje olacak 'Merkez Türkiye' ile 20 yılda 200 milyar dolarlık yatırımın hedefleniyor.

Kılıçdaroğlu, projeyle ilgili "Tanıtım filminde izlediniz, 3 dev proje zaten dünyada hayata geçmek üzere. Düğmeye basılmış ve üzerinde çalışılıyor. Latin Amerika'da, Güney Amerika Bölgesel alt yapıları birleştirme projesi. Devasa bir proje. İkincisi; Güney Doğu Asya'da tüm tren yollarını birbirine bağlamayı amaçlayan demiryolu projesi. Üçüncüsü; 2013'de Çinliler açıkladılar, İpek Yolu Ekonomik Kuşak Gelişimi ve 21. yüzyıl deniz İpek Yolu Projesi. Biz 4. projeyi, küresel dördüncü projeyi Türkiye'de hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Dünyanın önemli bir gücü, önemli bir parçası olma iddiasındayız. Bu coğrafi üstünlüğümüzü, genç nüfusumuzun bize verdiği avantajı değerlendirmek istiyoruz" dedi.

CHP'nin 'Merkez Türkiye Projesi' #YüzyılınProjesi etiketiyle sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Kullanıcılar, Twitter'ın 1 numaralı konusu haline gelen projeyle ilgili şu yorumları yaptı:

Eren Erdem: #YüzyılınProjesi ile Anadolu ayağa kalkacak. 33.323 dolar kişi başına milli gelir, İşsizlik %5'in altına düşecek, Büyüme yıllık %6 olacak

Erdoğan Toprak: #YüzyılınProjesi Buproje Türkiye ve Dünya ekonomisine ivme kazandıracak,Türkiyeyi orta gelir tuzağından kurtaracaktır Atıf Ünaldı: #YüzyılınProjesi videoda oklar Malatya dan çıkıyor.... Bilmiyorum artik ;)

Ahmet Atlı: Şimdi Saray'da #YüzyılınProjesi 'nin %20'sini hesaplıyor olmalı...:))

Gökhan Kaya: CHP'nin #YüzyılınProjesi bildiğin sermayeye AKP'nin ekonomik yönelimini devam ettireceğiz, korkmayın sözü Pelin Batu: CHP Lideri Kılıçdaroğlu #YüzyılınProjesi ile AKP'nin kodlarını bozdu. Şimdi Ahmet Erdoğan düşünsün!

Koray Çalışkan: Bugun @herkesicinCHP nin acikladigi #yüzyılınprojesi çılgın değil akil rantçı değil kârlı inşaatçı değil akılcı.

Ali Şar: CHP, 100 yılın en büyük projesi olan "Vizyon Projesi"ni açıklıyor. Çılgın projeye inananlar Kemal Kılıçdaroğlu'na inanır mı dersiniz?

Necati Göksel: İstanbul'un nüfusunu 30 milyon yapacak saçma bir kanal yerine #YüzyılınProjesi #MerkezTürkiye benim zaten yıllardır savunduğum bir proje. Göçü de durduracak,limanlara yakın yeni bir cazibe merkezini yıllardır savunuyorum. CHP'nin projesi #YüzyılınProjesi #MerkezTürkiye gerçekçi

Fırat Kozok: Kanal, bina, fışkiye projelerine alışan troller klavye başında düşünüyor şu an nerden çaksak diye #YüzyılınProjesi #MerkezTürkiye

YORUMLAR