Youtube videoları daha sıkı denetlenecek

Medyaloji.net » youtube » Youtube videoları daha sıkı denetlenecek
Youtube videoları daha sıkı denetlenecek

Google bir blog gönderisiyle yaptığı açıklamada, Youtube üzerinde yayınlanan terör ve şiddet içerikli videoların tespit edilip kaldırılması için daha fazla önlem alınacağını açıkladı.

Artık bu tarz videolar karşısında daha sert bir tutum sergileyeceğini açıklayan Google, bir grubu diğerinden üstün gösteren ya da dini tabanlı şiddeti destekleyen içerikler, şirket politikasını net bir şekilde ihlal etmese bile içerik sahibine uyarı verileceğini belirtti. Ayrıca bu tarz içeriklerden para kazanılmasına izin verilmeyecek ve bu içerikler önerilenler arasında gösterilmeyecek.

Şirket ayrıca radikal videoları tespit için ayırdığı mühendislik kaynaklarını ve teknoloji kullanımını artıracak. Bu tarz içeriklerin kolayca tespiti ve silinmesi için de yeni içerik sınıflandırıcılar geliştirilecek.

“Endüstri olarak çalışmamız gerekiyor”

Açıklamada, Google Genel Danışmanı Kent Walker’ın “Biz ve sektördeki diğer kişiler yıllardır politikalarımızı ihlal eden içerikleri belirleyip silme konusunda çalışıyor olsak da işin doğrusu endüstri olarak çok daha fazlasını yapmamız gerektiğini kabul etmeliyiz. Hemen şimdi!” ifadelerine yer verildi.

Google radikallikle mücadele eden gruplar ile iş birliğini artıracağını ve bu iş birliği ile birlikte radikalleştirici içeriğin yanı sıra terör örgütlerinin üye toplama çalışmalarının da tespit edilip durdurulması için mücadele edileceğini belirtti. Şirket IŞİD’in bünyesine katmak için ikna etmeye çalıştığı kişilere de hedeflenmiş reklamlarla ulaşmaya çalışacağını ve bu kişileri terör karşıtı videolara yönlendirerek IŞİD’e katılma kararını değiştirmek için çaba göstereceğini belirtti.

Facebook da çalışma yürütüyor

Almanya, Fransa ve İngiltere gibi, sivillerin İslami militanlar tarafından öldürüldüğü saldırılara maruz kalan ülkeler Facebook, Google ve Twitter gibi platformlara saldırgan içerikleri ve nefret söylemlerini kaldırmaları konusunda talepte bulunmuştu.

Facebook, Avrupa’dan gelen bu taleplere bir yanıt olarak, perşembe günü yaptığı açıklamada, terörizmle ilgili içerikleri kaldırmak için yaptığı çalışmaları anlattı. Görsel eşleme ve dil algılama alanlarında yapay zeka kullanımını artırdığını belirten Facebook, bu sayede terörizm propagandası yapan içerikleri daha çabuk tespit edip kaldırmayı hedefliyor 

YORUMLAR