Yılmaz Erdoğan, Ekşi Elmalar'ı anlattı

Medyaloji.net » medya » Yılmaz Erdoğan, Ekşi Elmalar'ı anlattı
Yılmaz Erdoğan, Ekşi Elmalar'ı anlattı

Ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan, yeni filmi 'Ekşi Elmalar' hakkında açıklamalarda bulundu.

 Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp yönettiği hem de Songül Öden, Farah Zeynep Abdullah,Şükran Ovalı, Devrim Yakut, Fatih Artman ve Şükrü Özyıldız’la birlikte kamera karşısına geçtiği “Ekşi Elmalar” filmi için önceki gün Ritz Carlton Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

BKM Film yapımı “Ekşi Elmalar”da ‘Belediye Başkanı Aziz Özay’ karakterine hayat veren Yılmaz Erdoğan, filmin senaryosunu gerçek olaylardan yola çıkarak yazdığını söyledi:

“Ekşi Elmalar, uzun bir yazma ve öncesinde daha da uzun bir yaşama sürecinden sonra, gerçek olaylardan esinlenerek hayata geçirdiğimiz bir filmdir. Dedemin, teyzelerimin hikâyesi dendi. Bir yönüyle doğru. Ben, gerçek hikâyeden bir başka kurgusal hikâye çıkardım. Gerçek deyince yanlış anlamalar olabilir. Filmdeki her olumlu şey gerçektir, olumsuzları ben uydurdum. Çocukluğumda bana çok şekil veren bir dönemdir bu. Teyzelerim dünyanın en tatlı kimseleridir. O yüzden dünyanın en tatlı insanlarını oynattık filmde.”

“VİZONTELE”NİN DEVAMI DENİLEBİLİR

Erdoğan, bu yeni filminin “Vizontele” ile benzerlikler taşıdığını belirtti: “En son 11 yıl önce Vizontele sularındaydım. Bu film de aynı coğrafyada, aynı dönemde geçtiği için ‘Vizontele’nin devamı denilebilir ama dünyalar çok farklı. Oradaki aşılı-aşısız elmalar üzerinden bir metafor kurmaktı amaç. Artık seyirciye emanet bu film. Onlar bilirler hangi filme nasıl davranacaklarını.”
Ünlü oyuncu, gişe filmi-sanat filmi ayrımıyla ilgili soruya da şöyle yanıt verdi: “Ben ikisinin tam ortasını yapıyorum. Benim bir anlatım çizgim var. Filmlerimin hepsi hem gişe filmidir hem sanat filmidir. Estetik kaygı güden ama seyircilik olduğunu unutmayan filmler yapıyorum. Ben çizgimden memnunum.”

KÖYCEĞİZ’DE BAHÇEM VAR, EKİP BİÇİYORUM

Uzun süredir Köyceğiz’de yaşayan Yılmaz Erdoğan, İstanbul’u terk ettiği şeklindeki dedikodulardan duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi: “Bir yere kaçıp gittiğimiz yok. Sonuçta İstanbul’da iş yapıyoruz ve bir ayağımız burada. Bu bir kaçış değil, daha da bereketlendim.”
Köyceğiz’deki yaşamından da bahseden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “‘Senin tuzun kuru, birikimin var, gidersin tabii’ deniliyor. Ne alakası var? Bunun parayla pulla ilgisi yok. Orada çay 1 lira, burada 15 lira. Burada arabanı park edecek otopark bulamıyorsun, bulsan dünyanın parasını veriyorsun. Orada yaşamak daha ucuz. Hayvanlarım var, bahçem var. Ekip biçiyorum. Tamamen değişim cesareti lazım.”

YORUMLAR