Yıldız Holding'den sanata destek

Medyaloji.net » pr » Yıldız Holding'den sanata destek
Yıldız Holding'den sanata destek

Yıldız Holding, “İmgeler ve Göstergeleriyle Burhan Doğançay” sergisine ev sahipliği yapıyor.

 Geleneksel ve çağdaş sanata farklı platformlarda destek veren Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini belirli dönemlerde Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda çalışanları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kez, Mavi Senfoni’nin de aralarında bulunduğu Burhan Doğançay’ın eserlerinden oluşan özel bir seçki ziyarete açılıyor.

Ressam Burhan Doğançay’a ait “Koniler”, “Kurdeleler”, “Çerçeveli Duvarlar”, “Çifte Gerçeklik”, “Formüla I” ve “Grego” serilerinden on dokuz resim, “Kurdeleler” serisinden bir Aubusson duvar halısı, Yahşi Baraz objektifinden on sekiz adet portre ve atölye fotoğrafı ve 1977 yılından bir adet sergi afişinin de yer aldığı “İmgeler ve Göstergeleriyle Burhan Doğançay” sergisi 18 Kasım 2016 tarihine kadar Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu’nda gezilebilecek.

Aralarında sanatçının eşi Angela Doğançay’ın, Mavi Senfoni’nin eserleşme sürecinden bir kesitin ve sanatçının New York’taki atölyesinin de bulunduğu fotoğraflar Doğançay’ı tanıma ve anlama sürecine ışık tutacak.

YORUMLAR