Yazmadığı haber için ihtarname aldı

Medyaloji.net » medya » Yazmadığı haber için ihtarname aldı
Yazmadığı haber için ihtarname aldı

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, yazılmamış bir haber için Ümraniye Erdem Hastanesi'nden kendilerine ihtarname gönderildiğini açıkladı.

Ümraniye Erdem Hastanesi, doğum sırasında hayatını kaybeden anne ve bebeğin ölümüyle ilgili savcılığa yapılan suç duyurusundan yola çıkarak olayı araştırmak isteyen Hürriyet gazetesi ve muhabir Fırat Alkaç'a ihtarname gönderdi.

Yazılmamış habere ihtarname gönderen hastane yetkilileri, gazeteye yolladıkları ihtarnamede, "Haberin hastanemizin itibarını sarsmak amacıyla yapıldığı ortadadır, haberin yapılması ve hastanemizin toplum nazarında itibarsızlaştırılması halinde Hürriyet gazetesi hakkında yasal yollara başvuracağımızı ihtaren bildiririz" ifadelerini kullandı.

Basın tarihinde ilk kez yaşanan bu olayı bugünkü köşesinden duyuran Hürriyet gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, olayın nasıl geliştiğini ise şöyle anlattı:

"Muhabir arkadaşlarımızdan Fırat Alkaç, 7 Mayıs'ta Ümraniye Erdem Hastanesi yetkililerini aradı.

Doğum sırasında yaşanan bir enfeksiyon sonucu hem eşini hem de yeni doğmuş bebeğini kaybeden Yusuf Görgülü, hastane yetkilileri hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Hastane hakkında tazminat davası da açmıştı.

Hastane yetkilileri, Alkaç’a bilgi vermedi, hasta yakınının iddiasını yanıtlamadı. Ardından görülmedik bir yönteme başvurarak, avukatlar aracılığıyla Hürriyet’e bir “ihtarname” gönderdiler:

“... Fırat Alkaç tarafından müvekkilim Erdem Hastanesi aranmış, 2015 Ağustos ayında yaşanan talihsiz bir olay ile ilgili haber yapacağını ve haberle ilgili bizlerin de görüşlerini almak istediğini beyan etmiştir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR