Yazar Mine İzgi: Eşit değil, adil davranın

Medyaloji.net » medya » Yazar Mine İzgi: Eşit değil, adil davranın
Yazar Mine İzgi: Eşit değil, adil davranın

Yazar Mine İzgi, çocuk yetiştirmede davranışların önemine dikkat çekerek, "Eşit değil, adil davranın" uyarısında bulundu.

Kağıthane’de Ramazan etkinlikleri kapsamında Televizyon Programcısı ve Yazar Mine İzgi ‘Oğlumu ve Kızımı Yetiştiriyorum’ adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Kağıthane Belediyesi tarafından Hasbahçe’de gerçekleşen söyleşide İzgi, çağımız aile yapısından ve ailenin ayakta kalabilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti. Çocukların yetiştirilmesi konusunda da bilgiler aktaran İzgi’nin söyleşisine Kağıthaneli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aile İçinde Samimiyet Çok Önemli
Samimiyetin huzuru da beraberinde getirdiğini vurgulayan Mine İzgi, “Samimi olan tüm ilişkilerde; bu ister karı koca ilişkisi olsun, ister anne baba çocuk ilişkisi olsun, ister komşu ilişkisi, ister çalışan işveren ilişkisi olsun, orada huzur vardır. Samimiyetin olduğu yerde huzur vardır. O huzur sizi cennete kadar götürecektir ama samimiyet yoksa üzgünüm ki orayı ne yaparsanız yapın, ne kadar eğitim verirseniz verin cennete çeviremezsiniz. Her işin başı samimiyet.” dedi.

Çocuklarınıza Adil Davranın
İzgi, ailelere çocuklarına karşı eşit değil adil davranmaları gerektiklerini aktardı. Eşit davranmak ile adil davranmak arasında büyük bir fark olduğunu belirten İzgi, ‘’Diyelim ki bir çocuğunuz hasta diğeri ise sağlıklı. Eve gelirken onlara pasta almak istediniz. Hasta olan çocuğunuz çilekli, sağlıklı olan çocuğunuz ise çikolatalı pasta seviyor. Eğer siz iki pastadan da almış olursanız eşit davranırsınız ama hasta çocuğunuz için olan çilekli pastadan almış olursanız adil davranmış olursunuz.’’ dedi. Diğer çocuğa bunun doğru bir dille aktarılarak sorunun ortadan kaldırılacağını belirten İzgi, ‘’Diğer çocuğa kardeşinin hasta olduğunu ve daha çok ilgiye, morale ihtiyacı olduğunu söylemeniz yeterli olacaktır.’’ diye konuştu.

Çocukların iki yaşından itibaren cinsiyetlerini fark etmeye başladıklarını belirten İzgi, bu yaştan sonra kıyafetlerde ve oyuncaklarda daha seçici olunması gerektiğini söyledi ve ekledi ; ’’Özellikle kız çocuklarla konuşurken daha şefkatli olunuz. Kız ve erkek çocukları tek bir yöntemle yetiştirmek doğru değildir. Oynanan oyunlardan kullanılan kelimelere birçok şey farklılık göstermeli’’ dedi.

 

YORUMLAR