Yapay zeka şirketi çalışanlarına ölümsüzlük vadediyor

Medyaloji.net » teknoloji » Yapay zeka şirketi çalışanlarına ölümsüzlük vadediyor
Yapay zeka şirketi çalışanlarına ölümsüzlük vadediyor

Yapay zeka uzmanları tarafından kurulan ve yine yapay zeka girişimlerine yatırım yapan bir hedge fonu, çalışanlarını cezbetmek için çok ilginç bir özel sağlık sigortası seçeneği sunmaya başladı.

Şirketin sağlık sigortası anlaşmasına göre, şirkette çalışırken ölen ve sağlık sigortası kapsamında olan çalışanları, hastalıklarına veya ölüme çare bulunana kadar dondurulacaklar. Bunun için hizmet veren bir cyrogenic dondurma servisi ile anlaşan şirket, böylece teroik olarak çalışanlarına ölümsüzlüğü vadetmiş oldu.

Şakaydı gerçek oldu

Şirketin yöneticisi Richard Craib’a göre bu fikir önce bir şaka olarak ortaya çıksa da yönetim kurulunun daha yetenekli yapay zeka uzmanlarını şirkete çekmek için konuyu ciddi şekilde gündeme getirmesi de uzun zaman almamış.

Yapay zeka uzmanları şu anda dünyadaki en değerli çalışanlar arasında yer alıyor. Deneyimli yapay zeka uzmanlarını işe almak isteyen büyük teknoloji şirketlerinin CEO’ları, bu uzmanlarına evlerine kadar giderek, yüz yüze teklifte bulunmak hatta maaşın yanında şirket hisseleri teklif etmek durumunda kalabiliyorlar. Ayrıca şirketlerin, birbirlerinin yapay zeka uzmanlarını çalmak konusunda da gizlice rekabet ettikleri biliniyor. Başka şirketlerde çalışan yapay zeka uzmanlarını diğer şirketlerde işe girmeye ikna etmek için cazip teklifler sunan özel insan kaynakları uzmanlarının yapay zeka uzmanları arasında mekik dokuduğu biliniyor.

YORUMLAR