Yapay zeka insan beynini yendi

Medyaloji.net » teknoloji » Yapay zeka insan beynini yendi
Yapay zeka insan beynini yendi

Elon Musk'ın da destekçileri arasında olduğu yapay zeka projesi OpenAI, hazırladığı yeni bir yapay zeka ile birlikte en iyi Dota 2 oyuncularından bir tanesi olarak gösterilen Dendi'yi yenmeyi başardı.

Kar amacı gütmeyen kuruluşlardan bir tanesi olan OpenAI, herkese açık şekilde yapay zeka çalışmaları geliştirerek, bu çalışmaların genele yayılmasını amaçlıyor. Bugüne kadar Microsoft, Elon Musk ve Y Combinator’dan Sam Altman gibi yatırımcılardan 1 milyar dolara yakın destek almayı başaran kuruluş, bilinirliğini arttırmak için Dota 2, dolayısıyla elektronik sporlar camiasına el attı.

Bugüne kadar verilmiş en büyük elektronik sporlar ödülüyle adından söz ettirmeyi başaran Dota 2 turnuvası The International öncesinde yapılan bir gösteri karşılaşmasında karşı karşıya gelen OpenAI ve Dendi, yapay zeka teknolojilerinin geldiği noktayı bizlere göstermeyi başardılar. İki maç üzerinden, 1'e 1 şeklinde oynanan karşılaşmayı OpenAI 2-0 kazanmayı başarırken, yapay zekanın maç içerisinde yaptığı fantastik hareketler herkesi şaşırtmayı başardı.

Makine öğrenimi olarak adlandırılan ve yapay zekanın herhangi bir şeyi deneyimleyerek öğrendiği bir teknoloji kullanan OpenAI, yaklaşık iki hafta boyunca yedi yirmi dört Dota 2 oynayarak, kendisini en üst noktaya getirmeyi başardı. Daha önce de profesyonel Dota 2 oyuncularıyla karşı karşıya gelen ve onları da yenen OpenAI'in bu başarısının ardından Elon Musk da Twitter adresi üzerinden açıklamalarda bulundu.

"OpenAI, ilk defa rekabetçi eSpor alanında dünyanın en iyi oyuncularını yenmeyi başardı. [Bu alan] Satranç ve Go gibi geleneksel masa oyunlarından daha karışık." şeklinde bir açıklama yapan Elon Musk, önemli bir noktaya da dikkat çekmiş oldu.

OpenAI çalışanları, geliştecekleri beş farklı yapay zeka sistemiyle Dota 2'yi takım olarak da oynamaya çalışacaklarını ve böylece en iyi takımlara karşı da mücadele vereceklerini açıklarken, önümüzdeki yıllarda yapay zeka teknolojisinin gelebileceği yerleri de bizlere bir kez daha göstermiş oldular. 

YORUMLAR