Yapay zeka için işbirliği

Medyaloji.net » teknoloji » Yapay zeka için işbirliği
Yapay zeka için işbirliği

Dünyanın teknoloji devlerinden güç birliği anlaşması gündeme bomba gibi düştü

 Samsung telefon bölüm başkanının yaptığı açıklamaya göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yapay zeka pazarında söz sahibi olmayı hedefliyor ve yapay yapay zeka teknolojileri üzerinde Google ile birlikte işbirliğine gidiyor. Zaman zaman çekişmeler yaşayan Google ile Samsung, işletim sistemi konusunda diyalog içerisinde olmaya devam ettiler ve farklı konularda çok daha kapsamlı stratejik yeni ortaklıklar geliştirmeye yani başka bir deyişle güçlerini birleştirmeye karar verdiler. Bu açıklama Samsung temsilcisi tarafından resmi olarak yapıldı. Açıklamada, Samsung’un Google ile stratejik ortaklık yürüttüğünü açıkladı. Lee Kyeong-tae’nin bir toplantıda söylediği “Samsung ve Google, yapay zeka ve yapay zeka pazarını geliştirmek üzere stratejik ortaklığını sürdürecek” sözleri tartışmalara da son noktayı koymuş oldu.

Samsung, yapay zeka sektöründeki varlığını güçlendirmek istiyor ve bunu sadece akıllı telefonlar için değil, tablet ve akıllı TV’ler için de düşünüyor. Yani Google’ın daha önce engellediği Bixby’nin gelecekte telefonları aşıp, televizyonlara ve diğer cihazlara gelmesini tasarlıyor. Üstelik bu kez Google’ın yardımyla…

Akıllı sistemler diye de nitelendiriler ve komut sistemi ile yönetilen telefonlar, evler, akıllı asistanlar, otomobiller hatta robotlar gibi bir çok alanda kullanılmaya devam edilen yapay zeka konusunda büyük bir güç anlaşmasına imza atılıyor. Samsung ve Google arasında gerçekleşmesi beklenen bu anlaşma gerçekleşirse yapay zeka teknolojisinde varılacak nokta da şimdiden çok merak ediliyor.

Teknoloji dünyasında yer alan son haberlere göre; Samsung, Galaxy S8 hususunda Bixby isimli yeni bir asistan sunmaya hazırlanıyor. Ancak bilindiği üzere genellikle Google, Android işletim sistemi konusunda telefon üreticilerine bu gibi unsurlarda bazı kısıtlamalar getiriyor. Samsung ile Google tarafından gerçekleştirilen ortaklık ile Google’ın Samsung’un bu yeni asistanına destek verecek ve engellemeyi kaldıracak.

YORUMLAR