Yahoo’nun satışı tamamlandı

Medyaloji.net » iş dünyası » Yahoo’nun satışı tamamlandı
Yahoo’nun satışı tamamlandı

Verizon’un basın açıklamasıyla duyurduğu gelişmeye göre, iki şirketin birleşme süreci son buldu ve Yahoo artık resmen Verizon’un oldu.

Yahoo’nun 4,8 milyar dolar karşılığında Verizon’a satış işlemi tamamlandı. Verizon’un basın açıklamasıyla duyurduğu gelişmeye göre, iki şirketin birleşme süreci son buldu ve Yahoo artık resmen Verizon’un oldu.

Daha büyük bir lansmanla duyurulacak değişim sürecine göre Yahoo artık Oath ismini alacak ve şirketin CEO’su Marissa Mayer de 23 milyon dolarlık tazminatını alarak şirketten ayrılacak.

İşten çıkarma olacak mı?

Verizon, Yahoo’da işten çıkarma yapılıp yapılmayacağına dair açıklama yapmadı ancak Verizon’un Yahoo’da önemli oranda yeniden yapılanmaya girişmek istediği biliniyor. Dolayısıyla, önümüzdeki günlerde Yahoo’da toplu işten çıkarmaların da gündeme gelmesi mümkün görünüyor.

Verizon çatısı altında AOL ile birlşeyen Yahoo’yu artık AOL’un CEO’su Tim Armstrong yönetecek. Armstrong, Yahoo’nun popüler servisi Yahoo Finance’ın AOL ekonomi servisleri ile hemen entegre olacağının da altını çiziyor.

Yahoo’nun Alibaba hisseleri ise Yahoo Japonya ile birlikte ayrı bir şirket altında toplanacak. Altbaba ismini alacak yeni şirketi Yahoo’nun yönetim kurulu üyesi Thomas McInerney yönetecek.

YORUMLAR