WhatsApp'tan Google Drive açılımı

Medyaloji.net » teknoloji » WhatsApp'tan Google Drive açılımı
WhatsApp'tan Google Drive açılımı

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android kullanıcılarına Google Drive ile yedekleme imkanı sunacağını duyurdu.

Google popüler sohbet uygulaması WhatsApp’ın Google Drive’a yedekleme seçeneği kazandığını açıkladı. Böylelikle Android kullancılarının WhatsApp verilerini yedekleyebileceği ortamlar arasına Google Drive da katılmış oluyor.

Bu yeni özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları sohbet kayıtlarını, videoları, fotoğrafları veya WhatsApp ile ilgili diğer verileri Google Drive hesaplarında saklayabilecekler. Böylelikle telefonun kaybolması, çalınması veya yenisiyle değiştirilmesi durumunda, yeni cihazda WhatsApp deneyimine kalındığı yerden devam edilmesi mümkün olacak.

Google’ın sunduğu bu seçenek sadece Android kullanıcılarını kapsıyor. Google Drive’da depolama seçeneğine WhatsApp uygulaması içinden erişiliyor; günlük, haftalık veya aylık bazda yedekleme seçenekleri bulunuyor. Ayrıca Google Drive’da depolamak istemeyenler için “Asla” şeklinde bir seçenek de eklenmiş.

Eğer Google Drive’da yedekleme seçeneği etkinleştirilirse, WhatsApp kullanıcıları hangi Google hesabının Drive depolama alanının WhatsApp yedeklemeleriyle ilişkilendirileceğini seçebiliyor. Ayrıca video gibi, fotoğraf ve metinlerden daha fazla alan kaplayan içeriklerin yedek kapsamı dışında bırakılması seçeneği de bulunuyor. Yedekleme seçeneğine WhatsApp Ayarlar > Sohbetler ve aramalar > Sohbetleri yedekle seçeneğinden erişilebiliyor.

WhatsApp Android uygulaması kullanıyorsanız, henüz bu seçeneği görmüyor olabilirsiniz. Google’ın söylediğine göre, bütün WhatsApp Android kullanıcılarının Google Drive yedekleme özelliğine kavuşması birkaç ay içinde tamamlanacak.

YORUMLAR