WhatsApp dosya paylaşımında sınıf atladı

Medyaloji.net » teknoloji » WhatsApp dosya paylaşımında sınıf atladı
WhatsApp dosya paylaşımında sınıf atladı

Akıllı telefonların olması olmazı WhatsApp, çoklu fotoğraf ve dosya paylaşımı güncellemeleriyle sınıf atladı. Tek mesajda birden fazla görsel gönderilebilirken, aynı özellik dosyalar için de geçerli oldu.

Her geçen gün yeni özellikler eklenen ve çekirdeğindeki mesajlaşma yetenekleri güçlenen WhatsApp’ta çok sayıda güncellemeyle çok sayıda yeni özellik geldi.

 

10 yerine 30 fotoğraf gönderimi ve tek mesajda çoklu fotoğraf gönderimi gibi görsel ağırlıklı özelliklerin ardından şimdi de dosya paylaşımıyla ilgili bir hamle geldi. Test aşamasındaki güncellemeyle birlikte listenizdeki kişilere bilgisayar veya telefonunuzdaki herhangi bir türdeki dosyaları gönderebileceksiniz.

Elbette istediğiniz türde dosya paylaşım özelliğinin belirli kısıtları var. Yani bir Google Drive veya Dropbox gibi özgürlük sunmayacak ancak neredeyse akıllı telefonu olan herkesin kullandığı platformda birçokları için farklı seviyelerde kolaylık sağlayacağı muhakkak.

WHATSAPP WEB'DE DAHA GENİŞ KULLANIM İMKANI

Bu kısıtlamaların başında dosya boyutu geliyor. Daha önce Word, Excel ve PDF gibi dokümanların paylaşımına destek veren WhatsApp’ın yeni özelliğinde Android işletim sisteminde 100 ve iOS işletim sisteminde 128 MB kapasite sınırı var. Halihazırda doküman, fotoğraf ve video gönderilebilen uygulamada akıllı telefon üzerinden gönderilebilecek türler bundan fazla değil. Ancak masaüstünde kullanılan WhatsApp Web sürümünden çok daha fazla dosya türünde transfer yapmak mümkün.

Ne var ki test aşamasındaki özellikteki kapasite sınırı 64 MB. Bu haliyle Dropbox veya WeTransfer gibi alternatifler karşısında bir şansı olmasa da kullanıcı sayısı ve ulaştığı bilgisayar kullanmayan kitle bakımından ilginç bir noktaya konumlanabilir. Farklı dosya türlerinin paylaşımı akıllı telefonlar için bir tehdit oluşturur mu bunu zaman gösterecek. 

YORUMLAR
En çok okunan haberler