WeWork’e SoftBank yatırımı gelebilir

Medyaloji.net » teknoloji » WeWork’e SoftBank yatırımı gelebilir
WeWork’e SoftBank yatırımı gelebilir

Bugüne kadar farklı satın almalar ile gündeme gelen SoftBank, WeWork ile yakından ilgileniyor.

Bugüne kadar ofis kiralama sistemleri ile sık sık gündeme gelen WeWork, son dönemlerin en iddialı girişimlerinden birisi olarak görülüyor. Özellikle kısa süre içerisinde yakaladığı başarı ile yüksek bir değerlemeye ulaşan sisteme, pek çok farklı marka yatırım için girişimde bulunurken en güçlü firmalardan birisi SoftBank.

2015 ve 2016 yıllarında WeWork için 780 milyon dolarlık yatırım yapılırken, özellikle bu yatırım sonrasında WeWork, ABD’de çok daha etkin bir hale gelmişti. Üstelik yatırım döneminde yapılan açıklamalarda yatırım sonrasında firmanın 17 milyar dolar değerlemeye ulaştığı ifade edilmişti.

Yatırım Her An Açıklanabilir

İki firma tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, basına sızdırılan haberlerde yatırım için kesin ifadeler kullanıldı.

Son önemlerde büyük ölçekli kurumsal anlaşmaları imzalayan WeWork Microsoft’u dahi bünyesine dahil etmeyi başarmıştı. Yeni anlaşmalar ile güçlenen firmanın SoftBank tarafından yatırıma uygun görülmesi makul görülüyor. Özelikle ABD Başkanı Donald Trump ile SoftBank arasında yapılan görüşmelerde istihdam için destek verileceğine dair söz verilirken, bu söz kapsamında da yatırımların arttırılması ve istihdamın artmasına yönelik bir hamlenin gelmesi bekleniyor. Bu durumda da ABD’nin en önemli girişiminin marka tarafından desteklenmesi de mevcut şartlara göre uygun görülüyor.

YORUMLAR