Volvo Cars'a Türkiye'den önemli transfer

Medyaloji.net » iş dünyası » Volvo Cars'a Türkiye'den önemli transfer
Volvo Cars'a Türkiye'den önemli transfer

Volvo Cars, Asya-Pasifik pazarının bölge yönetimine önemli bir atama gerçekleştirdi.

 Volvo Cars, dünyada ilk 20 yönetim merkezi arasında bulunan Türkiye’den, Asya-Pasifik pazarının bölge yönetimine önemli bir atama gerçekleştirdi. Volvo Car Turkey Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Ekşi, Volvo Cars’ın 3 yönetim bölgesinden biri olan Asya-Pasifik bölgesine atandı. Amerika, EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ve Asya Pasifik bölgeleri içinde Volvo Cars’ın 2020 hedefine ulaşmasında önemli rol oynayacak bölgeye, Asya Pasific Pazarlamadan Sorumlu Bölge Direktörü görevine getirilen Ekşi’nin; Avustralya, Çin, Hong Kong, Hindistan, Japonya, Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland ülkeleri sorumluluk alanında olacak.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi ardından, Marmara Üniversitesi Almanca Enformatik bölümünü bitiren Ebru Ekşi, yüksek lisansını iletişim alanında Amerika Birleşik Devletleri’nde Temple Üniversitesi’nde tamamladı. Türkiye’ye dönerek profesyonel çalışma hayatına 1997 yılında başlayan ve farklı sektörlerde görev alan Ebru Ekşi, 15 yıldır Volvo Car Turkey’de çalışıyor.

Volvo Car Turkey ailesine 2001 yılında dahil olan Ebru Ekşi, Pazarlama İletişimi ve PR Müdürü olarak başladığı görevine, 2003-2010 yılları arasında Pazarlama İletişimi ve PR Bölge Müdürü olarak; Kuzey Afrika, Orta Doğu, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs, Malta, Moldova ve Kazakistan, Azerbaycan gibi eski Rusya Cumhuriyeti üye pazarlarını yönetti. 2010 yılında terfi ederek, bugüne dek sürdürdüğü Volvo Car Turkey Pazarlama ve PR Direktörü olan Ebru Ekşi’nin görev tanımında; marka yönetimi, pazarlama stratejileri, reklam kampanyaları, ürün/fiyatlandırma, medya ilişkileri, iç iletişim, PR, sadakat programı yönetimi, dijital pazarlama, CRM, sosyal medya yönetimi ve sponsorluklar gibi pazarlamanın ana elemanları yer alıyor.

YORUMLAR