VIII. Küresel Isınma Kurultayı bu yıl İzmir’de yapılacak

Medyaloji.net » pr » VIII. Küresel Isınma Kurultayı bu yıl İzmir’de yapılacak
VIII. Küresel Isınma Kurultayı bu yıl İzmir’de yapılacak

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin, iklim değişikliği ve çevre sorunlarına yönelik olarak kamuoyunun dikkatini çekmek için başlattığı Küresel Isınma Kurultayı çalışmaları devam ediyor.

Bu yıl, Küresel Isınma Kurultayı, Fas’ın Marakeş kentinde 7-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP22) 22. Taraflar Konferansı’nın hemen ardından yapılacak. 30 Kasım günü İzmir’de Alsancak'taki tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek kurultay, gazetecilerin ve iş dünyası temsilcilerinin yer alacağı iki oturum halinde düzenlenecek.

Ekonomi Gazetecileri Derneği üyelerine çevre, iklim değişikliği, enerji gibi alanlarda daha sağlıklı ve düzenli bilgi akışı sağlamak üzere etkin hale getirilen www.iklimekonomisi.org sitesi de bu yıl kurultay etkinliklerine destek verecek.

Kurultayın genel başlığının, içeriğinin ve oturumlardaki konu başlıklarının oluşturulması amacıyla bugün Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak yönetiminde Enerji Verimliliği Derneği’nde gazetecilerin, çevre konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Kurultayın içeriğine ve konuşmacı olarak katılımcılarına yönelik çeşitli önerilerin alındığı toplantının ardından önerilerin somutlaştırılması ve çalışmaların daha etkin ve hızlı işleyebilmesi için iki hafta sonra tekrar bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.

YORUMLAR