Vasiyeti sahte haber çıktı

Medyaloji.net » iş dünyası » Vasiyeti sahte haber çıktı
Vasiyeti sahte haber çıktı

Dow Jones'un teknoloji testinin parçası olarak yanlışlıkla servis ettiği 'sahte haber' Apple ve Google hisselerini yerinden oynattı.

 Wall Street'te 'Steve Jobs'un vasiyeti' başlıklı sahte haber testten gerçeğe döndü. Dow Jones imzalı test haber, "Steve Jobs'un son isteği bu" ifadesiyle Google'ın Apple'ı 9 milyar dolara satın aldığını iddia etti. Haberde, Google'ın Apple genel merkezine taşınacağı da belirtildi. Söz konusu haber salı günü, Apple ve Google hisselerinin dalgalanmasına neden oldu.

Google hissedarlarına 9'ar adet Apple hissesi verileceği ve anlaşmanın 12 Ekim'de tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca Dow Jones, "Google çalışanları bu haberi 'yay' diyerek kutladı" ifadesini habere ekledi. Kısa süreliğine Apple, 2 dolar artışla 158 doları gördü.

Dow Jones: Yanlışıkla yayımlandı

Kısa süre sonra haberde bir yanlışlık olduğu açıklandı. Konuyla ilgili olarak Dow Jones sözcüsü, "Asla yayımlanmak istemediğimiz bir içerik, bir teknoloji testinin parçası olarak yanlışlıkla yayımlandı" dedi. Ajans, özür dileyerek terimnallerden haberi geri çekti. (Businessht)

YORUMLAR