Uzaylılardan mesaj var

Medyaloji.net » dünya » Uzaylılardan mesaj var
Uzaylılardan mesaj var

Rusya'da bulunan bilim adamları, 2015 yılında gelen sinyallerin sırrını çözdü.Sinyallerin başka bir güneş sisteminden geldiği tespit edildi.

 Rus bilim adamlarının geçen sene kaydettiği sinyalleri açıkladı.Gelen sinyallerde ise 94 ışık yılı uzaklıktan geldiği HD 164595 isimli farklı bir güneş sistemindeki gezegenden geldiği tespit edildi.

İnsanoğlunu kainatta kendinden başka bir varlığın yaşayıp yaşamadığını her zaman merak etmiş ve teknoloji elverdiği sürece bunu araştırmıştır.Ortaya çıkan haberlerde ise geçen sene gelen sinyallerde Nasa ‘Dünya Dışı Akıllı Yaşam’(SETI) programı adı altında yaptığı bir takım araştırmalarda 15 mayıs 2015’te bir çeşit sinyaller aldı.Elde edinilen bilgilerde ise Radyoteleskopla elde edilen sinyallerin dünyadan tam 94 ışık yılı uzaklıkta olduğu ve HD 164595 isimli bir yıldızın yakınlarından geldiği tespit edildi.

Sinyalin ilk geldiği anlarda bilim adamları bunun sadece kozmik bir olaydan kaynaklandığını düşündü fakat gelen sinyaller uzun sürüp ve belli frekanslarlar tekrarlaması sonucu bilim adamları gelen sinyalin kasıtlı olarak yapılan yapay sinyal olarak nitelendirdi.

Yapılan açıklamada ise Astronom Douglas Vacoch “Sinyal öyle güçlü ki insanlıktan daha yetkin bir medeniyetten geldiği çok açık” açıklamasında bulundu.Gelen sinyallere dahada yoğunlaştıklarını açıklayan bilim adamları SETI’nin Abd’nin California eyaletinde bulunan Radyoteleskoplarını HD 164595’e çevirerek daha detaylı bir inceleme başlattı.

YORUMLAR