Ünlü oyuncudan örnek davranış

Medyaloji.net » medya » Ünlü oyuncudan örnek davranış
Ünlü oyuncudan örnek davranış

Salma Hayek, Lübnan ziyareti sırasında Bekaa'da Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret etti.

Lübnan'daki mülteci kampını ziyaret ederek çocuklarla ilgilenen Salma Hayek, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle başlatılan "Değişim için Bağış" projesine destek istedi.

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, Hayek'in Suriye'de devam eden savaş nedeniyle hayatları değişen ailelere ve çocuklara acil insani yardıma dikkat çekmek amacıyla Bekaa'da mülteci kamplarını ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, 14 milyon çocuğun Suriye'deki olaylardan etkilendiği ve bunlarda 2 milyon 600 bininin eğitim çağında olmasına rağmen eğitimine devam edemediği, yaklaşık 2 milyonunun ise komşu ülkelerde sığınmacı olarak yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, Hayek'in "Değişim için Bağış" projesine destek vererek, UNICEF'in çocukların eğitimine devam etmesi için sarf ettiği çabalara yardımcı olursunuz" ifadelerine yer verildi.

Hayek, "Lübnan'da görüştüğüm Suriyeli ailelerin ve çocukların yaşadıkları eziyetlere ve zorluklara rağmen yeni bir hayat ve daha iyi bir gelecek kurma konusundaki cesareti bana ilham kaynağı oldu. Ayrıca Lübnanlıların ülkelerine sığınan Suriyelilere gösterdikleri cömertlikten etkilendim. Hayatında barış ve istikrar tesis etmek isteyen herkes bu insanlara yardım elini uzatmalı" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR