Unilever'e 'Sürdürülebilir İş Ödülü'

Medyaloji.net » iş dünyası » Unilever'e 'Sürdürülebilir İş Ödülü'
Unilever'e 'Sürdürülebilir İş Ödülü'

Unilever, "Tüm Değer Zincirinde Sürdürülebilirlik" projesiyle Sürdürülebilir İş Ödülü'ne layık görüldü.

Medyaloji -ÖZEL-

Unilever'den yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Sürdürülebilir İş Ödülleri" sahiplerini buldu. KOBİ ve büyük şirketlerin 8 farklı kategoride başvuru yapabildiği organizasyonda, bu yıl ilk kez Tedarik Zinciri Yönetimi kategorisinde sürdürülebilirlik ödülü verildi.

Unilever, tüm tedarik zincirini kapsayan sürdürülebilir iş modeli uygulamaları ve "Tüm Değer Zincirinde Sürdürülebilirlik" projesiyle Tedarik Zinciri Yönetimi konusunda ödül kazandı. Unilever'in ödülü, Unilever Türkiye Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur'a takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Temur, tedarik zinciri uygulamalarının sadece kendi operasyonlarını değil, tüm değer zincirinde paydaşlarıyla birlikte oluşturduğu etki alanıyla değişime katkı sağlamayı ve sürdürebilirliği tüm iş modellerine yaymayı amaçladıklarını dile getirdi. Temur, şunları kaydetti:

"Unilever Tedarik Zinciri uygulamalarıyla her zaman olduğu gibi öncü pozisyonumuzu korumak istiyoruz. Hem kapsam genişliği hem de etki alanı olarak Unilever Tedarik Zinciri Uygulamalarının diğer uygulamalardan farklılaştığını düşünüyoruz. Bununla beraber elde ettiğimiz sonuçlar, sürdürülebilirliğin çevresel etkileri azaltmak için maliyetleri artıran projelerden ziyade işimizin devamlılığını sağlayan ve şirketleri hem sorumlu hem de karlı büyümeye götüren bir iş modeli olduğunu gösteriyor."

Unilever, Tedarik Zinciri kapsamında toplam 8 fabrika, 3 merkezi depo, bin 700'den fazla çalışan, 900'den fazla distribütör ve müşteri teslimat noktası, bin 200'den fazla tedarikçi ve 1 milyon tona varan üretimle Sürdürülebilir Tedarik Zinciri uygulamalarını hayata geçiriyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler