Uçan taksiler çıktı geliyor

Medyaloji.net » teknoloji » Uçan taksiler çıktı geliyor
Uçan taksiler çıktı geliyor

Uçan taksi projesini tasarlayan Airbus, uçan taksilerin 2017'de test edileceği 2020'de de kullanıma hazır hale geleceğini duyurdu.

 Toplu taşıma alanında son zamanlarda ortaya çıkan en ilginç projenin sahibi Airbus. Fransa merkezli Geçtiğimiz aylarda uçan bir taksi modeli üzerinde çalıştığını duyuran Airbus şirketi bu modelin en kapsamlı görüntülerini yayınladı.

2017'DE TEST, 2020'DE HAZIR

Project Vahana olarak da adlandırılan proje kapsamında geliştirilen modelin önümüzdeki yıl test uçuşlarına başlaması planlanıyor. Şirket söz konusu modelin 2020'de kullanıma girmesi hedefleniyor. Peki uçan taksi müşterilerine nasıl hizmet verecek?

SÜRÜCÜSÜZ KULLANILABİLİR

Şirketten yapılan açıklamaya göre, modelin adı CityAirbus. CityAirbus'ı müşteriler akıllı telefonları ile çağırabilecek. İlk etapta CityAirbus'ı pilotlar uçuracak. Ancak şirket gerekli izinleri alabilirse bu aracı sürücüsüz hale getirebileceğinin de altını çiziyor.

Önümüzdeki 15 yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşaması bekleniyor. Bu durum şirketlerin kent taşımacılığında yeni çözümler üretmeye zorluyor.

YORUMLAR