Uber ve Daimler anlaştığını duyurdu

Medyaloji.net » teknoloji » Uber ve Daimler anlaştığını duyurdu
Uber ve Daimler anlaştığını duyurdu

Uber ve Daimler tarafından yapılan açıklamalarda iki markanın Uber sistemlerinde Daimler araçlarının kullanılması noktasında anlaşmanın sağlandığı ifade edildi.

Son dönemlerin tartışmalı markalarından birisi olan Uber, Daimler ile yeni paylaşım servislerinde kullanılan araçlar için anlaşma yaptı. Dünyanın farklı noktalarında kullanılan araçları ile popüler durumda olan Uber, kullanılan araçlar için önümüzdeki dönemlerde Daimler anlaşmasına bağlı olarak Mercedes-Benz araçlarını kullanacak. Anlaşmanın önümüzdeki yıllar itibari ile geçerli olacağı belirtilirken Daimler tarafından üretilecek araçlar, Uber sistemine yönelik geliştirilecek ve Uber araçları da bu yeni araçlarla yenilenecek.

Uber CEO’su Duyurdu

Konuyla ilgili önemli değerlendirme Uber CEO’su Travis Kalanick tarafından yapılırken, otomobil üretme noktasında Uber’in yeterli olmadığı açık bir şekilde belirtildi. Bu eksiği gidermek ve Uber sisteminde kullanılması adına gerekli otonom araçların temin edilmesi adına Daimler tarafından yapılacak çalışmalar, Uber sisteminin de teknik açıdan sorunsuz bir şekilde çalışılmasını sağlayacak.

Volvo Anlaşması Bitti

Daimler öncesinde araç konusunda Volvo ile anlaşan Uber, yeni dönemde Daimler ile çalışacak. Özelikle Volvo anlaşması sonrasında XC90 modelleri kullanıma alınmıştı. Yeni anlaşma dahilinde ise hangi model araçların üretileceği ve anlaşmanın kaç araç üzerinden yapıldığı bilinmiyor. Bu konudaki detayların önümüzdeki paylaşılması bekleniyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler