Twitter'ın yeni uygulaması iOS'da

Medyaloji.net » sosyal medya » Twitter'ın yeni uygulaması iOS'da
Twitter'ın yeni uygulaması iOS'da

Mikro blog sitesi Twitter, geçen ay Android işletim sistemi için devreye soktuğu "gece modu"nu iOS cihazlarına da sundu. Gece modu, karanlık ortamda tweetlerin daha rahat okunmasını sağlıyor.

Twitter, iOS işletim sistemli cihaz sahiplerinin uzun süredir beklediği gece modu özelliğinin dağıtımına başladı. Söz konusu özellik ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında Android uygulamasına eklenmişti. Uygulamayı karanlık bir renge büründüren gece modu sayesinde düşük ışıklı ortamlarda zaman akışını taramak ve tweetleri okumak daha kolay hâle geliyor. Buna ek olarak, telefondan çevreye yayılan ışığın parlaklığı da önemli ölçüde azalıyor.

Twitter gece modu nasıl açılır?

Gece modunu aktif hâle getirmek için iki yol bulunuyor. Daha kısa olan ilk yolda kullanıcılar Twitter'daki profil sayfalarına gidip ekrandaki dişli ikonuna dokunduklarında bir menü açılıyor ve bu menü üzerinden gece modu aktive edilebiliyor. İkinci yolda ise yine dişli ikonuna dokunup ana ayarlar paneline gidiliyor. Ardından bu panelde bulunan Görüntü ve Ses sekmesi aracılığıyla Twitter iOS uygulaması gece moduna geçirilebiliyor.

Twitter'ın gece modunu iOS uygulamasına da getirmek için bir süredir çalıştığı biliniyordu. Mikro blog servisi, geçtiğimiz yıl Android'in popüler Twitter uygulamalarından Falcon Pro'yu geliştiren Joaquim Vergés'i işe almıştı. Gece modu, Falcon Pro'yu kullanan pek çok kişinin favori özelliklerinden birisi konumundaydı.

Vergés, Twitter'a katılmasının ardından Android uygulamasını geliştiren ekibe uygulamaya gece modunun eklenmesinde yardımcı olmuştu. Bir yandan da iOS uygulamasına aynı işlevi kazandırmak için testlerini sürdüren mikro blog servisi, Android kullanıcılarından bir süre sonra iPhone sahiplerinin de gece modundan faydalanmasının önünü açtı.

iOS'teki bazı üçüncü taraf Twitter uygulamaları, gece modu özelliğini Twitter'ın resmi iOS uygulamasından önce kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Bu uygulamalardan biri olan Tweetbot, söz konusu özelliği uzun süredir bünyesinde barındırıyor. Gece moduna otomatik olarak geçiş yapabilmesi de Tweetbot'un resmi Twitter uygulamasına karşı avantajlı olduğu noktalar arasında yer alıyor. Ancak uygulamanın fiyat etiketinde 26,99 TL yazması nedeniyle Twitter'ın resmi iOS uygulaması daha hesaplı bir seçeneğe dönüşüyor.

Twitter iOS uygulamasına gece modunun eklenmesi, özellikten faydalanabilecek kitleyi ciddi anlamda büyütmesi bakımından önem taşıyor. Bu özelliğin göz yorgunluğundan yana dertli olan iPhone kullanıcılarını sevindirmesi muhtemel gözüküyor. Mikro blog servisinin uzun vadede bu modu geliştirip geliştirmeyeceği konusunda şimdilik somut bir işaret bulunmuyor. 

YORUMLAR