Twitter'ın şeffaflık raporu açıklandı

Medyaloji.net » twıtter » Twitter'ın şeffaflık raporu açıklandı
Twitter'ın şeffaflık raporu açıklandı

Twitter dünya genelindeki şeffaflık raporunu açıkladı. Zirvede ise Türkiye yer aldı.

Twitter, 1 Temmuz 2014 ve 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki şeffaflık raporunu yayınladı. Açıklanan raporda dünyadaki tüm ülkelerden gelen içerik kaldırma talebinin adedi 376. Bu gelen taleplerden 328’i ise Türkiye’ye ait. Twitter, Türkiye’den gelen içerik kaldırma talepleriyle alakalı olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Türkiye’deki resmi kurumlardan, kişisel hak ihlallerinden sivil vatandaşların ve/veya hükümet görevlilerinin küçük düşürülmesine kadar farklılık gösteren konularda içeriklerin kaldırılmasına ilişkin 328 mahkeme kararı ve 149 talep aldık.

Türkiye mahkemelerine, aldığımız mahkeme kararlarının %70’ten fazlasına ilişkin yasal itirazda bulunduk. Bu kararlara, ifade özgürlüğü yasasını ihlal ettiğini veya başka kusurları olduğunu düşündüğümüz durumlarda itiraz ettik. Türkiye mahkemelerine yaptığımız itirazların yalnızca %5’i haklı bulundu."

Twitter, farklı kaldırma taleplerine karşılık Türkiye mahkemelerine yaptıkları itirazların kabul edilmesiyle 3 hesaba ve 196 tweet’e erişimin tekrar sağlandığını belirtti. (en sonunda gına gelecek adamlara, kendileri Türkiye’ye erişimi engelleyecekler)

 

YORUMLAR