Twitter mesaj botları ürün satmaya başlıyor

Medyaloji.net » twıtter » Twitter mesaj botları ürün satmaya başlıyor
Twitter mesaj botları ürün satmaya başlıyor

Facebook Messenger gibi popüler servislerdeki mesaj botlarının ürün satın alma seçeneği sunması gibi, artık Twitter üzerinden direkt mesaj atmak kullanılan botlar da ürün satış opsiyonu sunacak.

Bot geliştiricileri bugünden başlamak üzere, botlarına üç yeni düğme ekleyebilecek. Bu düğmeler, doğrudan ürün satmak, web sitesine yönlendirmek veya müşteri hizmetlerine yönlendirme seçeneği sunacak.

Daha çok şirket Twitter’ı aktif kullanacak

Twitter’ın bu yeni hamlesi ile Twitter botları da artık firmalar için doğrudan bir gelir kapısına dönüşmüş durumda. Böylece Twitter’ı sadece müşteri hizmetleri için kullanan büyük firmalarn dışında, satışlarını artırmak isteyen çok sayıda firmanın da Twitter’a akın edeceği ve firmaların Twitter’ı aktif olarak kullanmasının, Twitter’ın kullanıcısı sayısını da olumlu etkileyeceği düşünülüyor. DM üzerinden satışı tetiklemek isteyen firmaların reklam bütçelerinden Twitter’a daha fazla pay ayırmaları da bekleniyor.

Twitter Kasım 2016’dan beri, DM botları ile şirketlerin yeni takipçilerini otomatik olarak selamlamasına ve aldıkları mesajlara otomatik cevaplar vermesine izin veriyordu.

YORUMLAR
En çok okunan haberler