"Twitter" ifadesi verdi

Medyaloji.net » twıtter » "Twitter" ifadesi verdi
"Twitter" ifadesi verdi

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Koray Çalışkan bugün ifade verdi.

Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle YÖK Yüksek Disiplin Kurulu’nda ifade verdiğini belirten Çalışkan, “Boğaziçi Üniversitesi, istedikleri soruşturmayı açmadığı için YÖK kendisi yaptı. Üniversiteyi by-pass ederek açtıkları soruşturma son derece ilginç. YÖK, rektörleri ya da rektör yardımcılarını soruşturur. Akademisyen olarak bireysel soruşturma açıldığına şahit olmamıştık” dedi.

YÖK BAŞKANI SARAÇ AÇTI

Soruşturmayı bizzat YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın açtığını iddia eden Çalışkan, şunları söyledi:
“YÖK’ün, Kenan Evren’in kendi eliyle yazdırdığı Disiplin Yönetmeliği’nde ‘cumhurbaşkanına hakaret’ diye bir suç yok. Ayrıca ben, ne cumhurbaşkanına ne de başka bir siyasetçiye hakaret etmedim.

15-20 TWİTİM VAR

Polis şehit etmişler onu eleştiriyorum. Erdoğan’ın kırmızı bülten ile aranan Sudan diktatörü ile fotoğrafını paylaşıp, ‘böyle insanlardan uzak durmak gerekir’ yazıyorum. Bunlar gibi twitlerim nedeniyle YÖK soruşturma açıyor. İlliyet bağı olmasın diye hangi twitim nedeniyle soruşturma açıldığını da söylemiyorlar. 15-20 paylaşımım var. Görevim sırasında işlenmiş bir suç olduğunu da iddia etmiyorlar.

AYDIN OLARAK YAZDIKLARINIZDIR

İlk ifadeye çağırdıklarında neyle suçladıklarını dahi söylememişlerdi. Bunun üzerine avukatlarım yazdıkları bir dilekçeyle, hangi suçla ve disiplin yönetmeliğinin hangi maddesi ile suçlandığımı sordu. Kafalarındaki herhangi bir disiplin maddesi ile bağ kurdular.
YÖK Başkanı tarafından bir buçuk ay önce soruşturma açılıyor, YÖK Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı bizzat ifadenizi alıyor. Paylaşımlarınız, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi olarak değil, aydın ve akademisyen olarak yazdıklarınızdır.

YÖK BÜROKRASİSİNDE ODA ARIYORUZ

Öğrencilerimle çalışıp, araştırma yapıp, bilimsel makale yazacağıma İstanbul’dan Ankara’ya çağırılıyorum. YÖK koridorlarında ifade vereceğim salonu arıyorum. Amerikalı bilim insanları Mars’ta su buluyor, biz ifade vermek için YÖK bürokrasisinde oda arıyoruz. Bu durum son derece üzücü. YÖK bilimsel işlerle uğraşmalı.”

YORUMLAR