Twitter - Instagram savaşı

Medyaloji.net » teknoloji » Twitter - Instagram savaşı
Twitter - Instagram savaşı

Twitter, kullanıcılarına Instagram linklerini kullanmadan fotoğraflarını tweetlerine eklemeleri için uyarıda bulunuyor.

Twitter, önemli kullanıcılarına Instagram linkleri kullanmadan fotoğraflarını direkt tweet’lerine eklemeleri yönünde uyarıda bulunmaya başladı.

İlk olarak Mashable‘ın ortaya çıkardığı ekran görüntülerinde, Instagram linki içeren bir tweet gönderildikten sonra Twitter’ın ‘Hayranlarınızın fotoğraflarınızı her zaman görüntülediğinden emin olmak için fotoğraflarınızı direkt olarak Twitter’dan gönderin.’ uyarısı dikkat çekiyor.

Aşağıda ekran görüntüsünü paylaştığımız uyarı, özellikle ünlü Twitter kullanıcılarına ulaşmış. Twitter’ın bu uyarılarla milyonlarca takipçisi olan ünlü kullanıcılarını Instagram linki kullanmamaya teşvik edip, diğer kullanıcıları da bu şekilde motive etmek istediğini söylemek mümkün. 

Aslında Twitter’ın bu atağı sebepsiz değil. Yaklaşık iki yıl kadar önce Instagram, tweet’lerde fotoğraf görüntülenmesi desteğini kapatmıştı. Bu hamlenin sebebi ise Twitter’ın fotoğraflara efekt verme ve düzenleyebilme özelliği getirmesiydi. Aslında son iki yıldır iki sosyal ağ arasında ciddi bir problem olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu en çok biz sosyal medya kullanıcılarını yoruyor. Zira çoğu zaman Instagram’a gönderdiğimiz fotoğrafları tekrar seçerek tweet’lemek zorunda kalıyoruz.

Instagram’ın iki yıl önceki hamlesi ciddi bir risk de taşıyordu. Ancak Facebook satın almasından aldığı güçle popüleritesini sürekli artıran Instagram, geçtiğimiz aylarda da aylık aktif kullanıcı sayısında Twitter’ı sollayarak konumunu ispatladı. Twitter’ın bu uyarıları nasıl bir sonuç getirir bilinmez ancak şu gerçeği de unutmamakta fayda var: Kullanıcı davranışlarını değiştirmek bu kadar basit değil. Twitter istediği kadar uyarı göndersin, yerli ve yabancı ünlüler hala Instagram linki paylaşmaya devam edecek gibi görünüyor.

YORUMLAR